Κοσμος

Κραυγή αγωνίας από ακτιβίστρια στο Λονδίνο κατά της κλιματικής αλλαγής - «Το κάνω για τον γιο μου»

Ακτιβιστές της Greenpeace διέκοψαν ομιλία της Λις Τρας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ακτιβίστρια στο Λονδίνο κατά της κλιματικής αλλαγής - Η απομάκρυνση από τους αστυνομικούς και το μήνυμά της για το μέλλον της Γης - Οργή Greenpeace για τη Λις Τρας

«Σηκωτή» έφυγε ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής που διαδήλωσε δίπλα από τη Waterloo Bridge στο Λονδίνο την Κυριακή (2 Οκτωβρίου).

«Το κάνω για τον γιο μου» ακούγεται να λέει σε Βρετανό δημοσιογράφο που την ακολουθεί, καθώς οι αστυνομικοί την έχουν σηκώσει στα χέρια για να την απομακρύνουν.

«Η αδράνεια της κυβέρνησης για την κλιματική αλλαγή αποτελεί θανατική ποινή για όλους μας» προσθέτει.

Το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «The Sun» αναφέρει ότι η ακτιβίστρια που συνελήφθη δίπλα στη «Waterloo Bridge» πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες το πρωί της Δευτέρας.

Οργή στη Βρετανία για τη Λιζ Τρας και τις άδειες για υδρογονάνθρακες στη Βόρεια Θάλασσα

Ακτιβιστές και περιβαλλοντικές οργανώσεις στη Βρετανία εξαπολύουν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Λιζ Τρας για την ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εγκρίνει περισσότερες από 100 νέες άδειες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα.

Χαρακτηριστικά των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί, είναι τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας που έδωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός στο Μπέρμιγχαμ την Τετάρτη (5/10) το πρωί. Δύο ακτιβίστριες σήκωσαν πανό με το σήμα της Greenpeace, το οποίο έγραφε: «Ποιος ψήφισε για αυτό;». Άνδρες της ασφάλειας τις απομάκρυναν.