Κοσμος

Άνδρας στην Φλόριντα κολύμπησε μισό μίλι στους πλημμυρισμένους δρόμους για να σώσει την ανάπηρη μητέρα του

Παρόλα αυτά η οικογένεια έχασε τα πάντα από τον Τυφώνα Ίαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζόνι Λόντερ κολυμπάει στην Φλόριντα
© Via the Lauders’ GoFundMe campaign

Φλόριντα: Γιος διέσωσε τη μητέρα του κολυμπώντας στους πλυμμηρισμένους δρόμους. 

Ένας άνδρας αγνόησε τις προειδοποιήσεις των ειδικών για αποφυγή των μετακινήσεων μετά το κύμα καταιγίδας του τυφώνα Ίαν προκειμένου να σώσει τη μητέρα του η οποία όντας διπλά ακρωτηριασμένη, δεν μπορούσε να φύγει από το σπίτι της στη Φλόριντα.

Ο Τζόνι Λόντερ κολύμπησε μέσα από μισό μίλι στα γεμάτα συντρίμμια νερά που κατέκλυσαν τη γειτονιά της 84χρονης μητέρας του στη Νάπολη για να την βγάλει από το σπίτι. Η γυναίκα -όπως λέει ο γιος της - πρώην αστυνομικός του Σικάγο και δύτης διάσωσης - ήταν απρόθυμη να εκκενώσει το σπίτι της. 

Η Κάρεν Λόντερ, η οποία χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι για να μετακινείται, είχε αποφασίσει να μείνει στο σπίτι της κατά τη διάρκεια του Τυφώνα Ίαν, ενώ ο Τζόνι είχε καταφύγει στο σπίτι του γιου του λίγα τετράγωνα μακριά.

Ο ίδιος δήλωσε στην Washington Post ότι πήδηξε από ένα παράθυρο και άρχισε να περπατάει μέσα στο νερό, ενώ γύρω το είχε κατεστραμμένα καλώδια, αυτοκίνητα και οικιακά αντικείμενα που είχε παρασύρει το κύμα του τυφώνα. 

Οι Λόντερς δεν γλίτωσαν εντελώς όμως από τον Ίαν. Δεν είχαν ασφάλιση για τα υπάρχοντά τους και ζήτησαν από τον κόσμο να τους βοήθησει μέσω της διαδικτυακής εκστρατείας GoFundMe για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ