Κοσμος

Η Φλόριντα πριν και μετά τον κυκλώνα Ίαν (βίντεο)

Πώς ήταν οι περιοχές πριν περάσει η κακοκαιρία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο κυκλώνας Ίαν στη Φλόριντα - Εικόνες από ψηλά - Οι περιοχές πριν και μετά τον τυφώνα.

Στη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίαν άφησε πίσω του νεκρούς και καταστροφές. Το πέρασμα του κυκλώνα ήταν σαρωτικό από τη νότια πολιτεία των ΗΠΑ.

Σπίτια διαλύθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και ολόκληρες συνοικίες πλημμύρισαν από τα νερά της βροχής, την ώρα που τα ορμητικά κύματα πέταξαν στη στεριά βάρκες και σκάφη.

Οι νεκροί στη Φλόριντα έφθασαν τους 81. Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει το πριν και το μετά του κυκλώνα Ίαν σε περιοχές που επλήγησαν στη Φλόριντα.

Σε μια φωτογραφία το παραλιακό μέτωπο έχει κυριολεκτικά «εξαφανιστεί», καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν... λιμνοθάλασσα στο σημείο που πριν υπήρχε στεριά. Σε μια άλλη φωτογραφία από συνοικία πόλης στη Φλόριντα η σύγκριση με το μετά δείχνει το εύρος της καταστροφής. Η εικόνα παραπέμπει σε βομβαρδισμένο τοπίο. Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα «πνιγμένα» στις λάσπες και τα χώματα. Στέγες σπιτιών έχουν ξηλωθεί, ολόκληροι δρόμοι έχουν χαθεί.

Οι κάτοικοι στη Φλόριντα μετρούν τις πληγές τους. Ο κυκλώνας Ίαν επηρέασε επίσης και τη Βόρεια Καρολίνα, όπου οι αρχές της πολιτείας ανακοίνωσαν πως υπάρχουν τέσσερις νεκροί. Το τελευταίο 24ωρο έχει γίνει viral ένα post που δείχνει την τζαμαρία που άντεξε την οργή του τυφώνα.