Κοσμος

Alessia Piperno, η Ιταλίδα travel blogger που συνελήφθη στο Ιράν - Το τηλεφώνημα με λυγμούς στον πατέρα της

Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram

Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ιταλία: Η Αλέσια Πιπέρνο (Alessia Piperno) και η σύλληψή της στο Ιράν - Το ταξίδι για τα γενέθλιά της και η ανάρτηση του πατέρα της 

Η 30χρονη Ιταλίδα, Alessia Piperno, φέρεται να συνελήφθη στο Ιράν. Η νεαρή travel blogger είχε ταξιδέψει στη χώρα για τα γενέθλιά της μαζί και φίλους και δεν είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά της τις τέσσερις ημέρες, όπως έκανε γνωστό ο πατέρας της μέσα από ανάρτησή του στα social media. Τις τελευταίες ώρες, η οικογένειά της υποστηρίζει ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα, στο οποίο η νεαρή γυναίκα ζητούσε κλαίγοντας βοήθεια από τον πατέρα της. 

Όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, η ιταλική Πρεσβεία στην Τεχεράνη ενεργοποίησε τις ιρανικές αρχές για την επαλήθευση της είδησης της σύλληψης, καθώς και τη Farnesina που ερευνά για να λάβει πληροφορίες για Ιταλούς που εμπλέκονται στις διαδηλώσεις, οι οποίες συνεχίζονται με την ίδια ένταση στο Ιράν. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας αναμένεται μέσα στην ημέρα να βγάλει επίσημη ανακοίνωση. Η Alessia Piperno έφτασε στην Τεχεράνη πριν δυόμιση μήνες.

Ποια είναι η Alessia Piperno

H Alessia Piperno χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως «μια μοναχική ταξιδιώτισσα» που ταξιδεύει στον κόσμο για να μάθει τα ήθη και τις παραδόσεις των λαών. «Πάντα προσάρμοζε και σεβόταν τις παραδόσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τις υποχρεώσεις της κάθε χώρας που έχει επισκεφτεί», έγραψε ο πατέρας της, Alberto Piperno στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πατέρας της 30χρονης είπε επίσης ότι «δεν είχαμε νέα της για τέσσερις μέρες, από τα τριακοστά της γενέθλια, στις 28 Σεπτεμβρίου. Ακόμη και η τελευταία πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο της δείχνει αυτή την ημερομηνία». Πριν λίγες ώρες οι γονείς της δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα. «Ήταν αυτή που κλαίγοντας μας προειδοποίησε ότι ήταν στη φυλακή. Στην Τεχεράνη. Στο Ιράν. Συνελήφθη από την αστυνομία μαζί με τις φίλες της». 



«Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η έβδομη χρονιά μου στο δρόμο», έγραψε πριν από τέσσερις ημέρες σε ανάρτησή της στο travel blog της. «Όμως όταν κοιτάζω πίσω, νιώθω σαν χθες που φόρτωσα το πρώτο μου σακίδιο στους ώμους μου, για να φτάσω στη χώρα των ονείρων μου, την Αυστραλία. Τότε μόλις είχα κλείσει τα 24, ενώ σήμερα είμαι 30. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι στα 30 θα είχα σταματήσει, και τώρα έφτασα μέχρι σήμερα και αναρωτιέμαι: είμαι έτοιμη να σταματήσω; Καθόλου. Αυτά τα χρόνια ήταν τα πιο όμορφα της ζωής μου, όπου έμαθα τόσα πολλά, όπου γνώρισα υπέροχους ανθρώπους και φίλους και όπου ανακάλυψα την αληθινή ομορφιά του πλανήτη μας. Ο κόσμος και οι άνθρωποί του μού έχουν δώσει περισσότερα από όσα θα μπορούσα να ευχηθώ, μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο».

Η Alessia Piperno συνηθίζει να καταγράφει τις στιγμές που έζησε στα ταξίδια της και μέσα σε vlog στον προσωπικό της λογαριασμό στο Youtube.