Κοσμος

Διένυσε 1.440 χιλιόμετρα με ποδήλατο για ένα κρουασάν (εικόνες)

Ταξίδεψε από το Βέλγιο στη Γαλλία

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αρτοποιός Frédéric Roy που φτιάχνει τα φημισμένα κρουασάν στη Νίκαια της Γαλλίας
Ο αρτοποιός Frédéric Roy που φτιάχνει τα φημισμένα κρουασάν στη Νίκαια της Γαλλίας @Instagram

Ταξίδι για ένα φημισμένο κρουασάν έκανε ποδηλάτης στο Βέλγιο. Πήγε Γαλλία, διανύοντας 1.440 χιλιόμετρα για να δοκιμάσει την αγαπημένη γεύση λεβάντα.

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά... 1.440 χιλιόμετρα κάλυψε με ποδήλατο ο Albert Van Limbergen, προκειμένου να δοκιμάσει ένα κρουασάν από αρτοποιείο.

Όλα ξεκίνησαν στις 28 Ιουνίου, όταν ο άνδρας ανέβηκε στο ποδήλατο και ξεκίνησε από το σπίτι του, λίγο έξω από τη Λιέγη (Βέλγιο). Προορισμός του, η νότια Γαλλία.

Χρειάστηκε δύο εβδομάδες για να φθάσει στο «Boulangerie Roy Le Capitole», το αρτοποιείο του Frédéric Roy, στη Νίκαια. Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει τη φήμη ότι είναι το μοναδικό που πουλά αρωματισμένη viennoiserie (σ.σ. γαλλικός όρος για γλυκά αρτοσκευάσματα όπως κρουασάν, pains au chocolat κ.α.).

Στις 12 Ιουλίου ο ποδηλάτης εμφανίστηκε τελικά μπροστά στο κατάστημα, ντυμένος στα χρώματα του Βελγίου: Κόκκινο καπέλο, κίτρινο πουκάμισο και μαύρο σορτσάκι. Αφού μπήκε μέσα, ζήτησε ένα κρουασάν με λεβάντα που καλλιεργείται σε ειδική τοποθεσία σε οροπέδιο στην Κυανή Ακτή.

Ο ποδηλάτης που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο κρουασάν λεβάντας

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του CNN Travel για το πώς πήρε την απόφαση να κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι, ο Albert παραδέχτηκε ότι λατρεύει τα πάντα γύρω από τη λεβάντα: Από τη μυρωδιά και τη γεύση μέχρι την εικόνα του χωραφιού με τα χρώματα καθώς το φυτό ανθίζει και αναπτύσσεται.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι είδε ένα ρεπορτάζ για τον συγκεκριμένο φούρνο στη Νίκαια. «Καθώς παρακολουθούσα το ρεπορτάζ, συνειδητοποίησα ότι είχα βρει έναν λόγο για να πάω στη Γαλλία» είπε. Και πρόσθεσε: «Γιατί αν δεν έχω έναν στόχο ή έναν λόγο να ταξιδέψω, δεν ξέρω πώς να το κάνω».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ