Κοσμος

Στην αντεπίθεση η Ουκρανία: Ο Ζελένσκι υποβάλλει αίτημα «ταχείας ένταξης» στο ΝΑΤΟ

Λίγη ώρα μετά τις «επίσημες προσαρτήσεις» της Ρωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Επίσημο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ
Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι © ΕPA Pool

Ουκρανία: Επίσημο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Επίσημο αίτημα ταχείας ένταξης στο ΝΑΤΟ καταθέτει η Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τις ανακοινώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία.

«Κάνουμε το αποφασιστικό μας βήμα υπογράφοντας την αίτηση της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram.«De facto, έχουμε ήδη αποδείξει τη συμβατότητά μας με τα πρότυπα της συμμαχίας. Είναι πραγματικές για την Ουκρανία -πραγματικές στο πεδίο της μάχης και σε όλες τις πτυχές της αλληλεπίδρασής μας», συνέχισε. «Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, βοηθάμε ο ένας τον άλλον και προστατεύουμε ο ένας τον άλλον. Αυτή είναι η συμμαχία», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαμήνυσε ότι η Ουκρανία δεν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία όσο ο Πούτιν είναι στην εξουσία.

Στο μεταξύ, σε συνεδρίασή του, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας συζήτησε μέτρα σχετικά με τις ανακοινώσεις Πούτιν για την προσάρτηση ουκρανικών περιοχών.

«Συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη συλλογική ασφάλεια του ευρωατλαντικού χώρου και της Ουκρανίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ