Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτή είναι η επίσημη αιτία θανάτου - Το πιστοποιητικό

Τι ώρα πέθανε - Ποιος ενημέρωσε το ληξιαρχείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Γηρατειά» η επίσημη αιτία θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με το έγγραφο από το ληξιαρχείο της Σκωτίας
«Γηρατειά» η επίσημη αιτία θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με το έγγραφο από το ληξιαρχείο της Σκωτίας © EPA/Teresa Suarez | Sky News

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε από γηρατειά, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου που δόθηκε στη δημοσιότητα από ληξιαρχείο στη Σκωτία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή στα 96 της χρόνια από «γηρατειά». Αυτό αναφέρει το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο γνωστοποιείται επίσης και η ώρα που η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε. Ειδικότερα, η 96χρονη έκλεισε για πάντα τα μάτια της και έφυγε από τη ζωή στις 15:10 (τοπική ώρα) στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Το έγγραφο αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που ήταν σχεδόν βέβαιο και είχε προκαλέσει έντονη συζήτηση στα social media: Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ έγινε αρκετές ώρες μετά το θλιβερό γεγονός. Για την ακρίβεια κάτι παραπάνω από τρεις ώρες.

Το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ κυκλοφόρησε από την National Records of Scotland. Είχαν προηγηθεί αντεγκλήσεις για το αν τελικά θα δημοσιευτεί ή όχι η αιτία θανάτου, καθώς το Μπάκιγχαμ είχε αποφύγει να δώσει στη δημοσιότητα ακριβείς πληροφορίες για τις τελευταίες ώρες της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ωστόσο, στη Σκωτία -σε αντίθεση με την Αγγλία- υπάρχει νόμος που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960, ο οποίος αναφέρει ρητώς πως δεν υπάρχει καμία εξαίρεση στην εγγραφή γεννήσεων, θανάτων και γάμων. Διευκρινίζεται ότι στην Αγγλία ο «Νόμος περί Εγγραφής» του 1836 δεν ισχύει για τους μονάρχες.

Η πριγκίπισσα Άννα ενημέρωσε το ληξιαρχείο ότι πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ

Όσον αφορά στον συγγενή που γνωστοποίησε στην υπηρεσία ότι πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με το παρών έγγραφο, το άτομο αυτό ήταν η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, η οποία βρισκόταν διαρκώς δίπλα της το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Είχα την τύχη να μοιραστώ τις τελευταίες 24 ώρες της ζωής της αγαπημένης μου μητέρας» ανέφερε η πριγκίπισσα Άννα κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρέμεινε στον βρετανικό θρόνο για 70 συναπτά χρόνια. Βρίσκεται στο Νο2 της λίστας με τους μακροβιότερους μονάρχες του πλανήτη πίσω μόνο από τον Λουδοβίκο τον 14ο.

Το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ στο οποίο αναγράφεται η ώρα που πέθανε
Το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ στο οποίο αναγράφεται η ώρα που πέθανε © Sky News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ