Κοσμος

Το «αντίο» της Μισέλ Φάιφερ στον Coolio - Είχαν συνεργαστεί στην «Ασυμβίβαστη γενιά»

«Ακόμη ανατριχιάζω όταν ακούω το Gangsta's Paradise»

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Με ανάρτησή της στο Instagram, η Μισέλ Φάιφερ αποχαιρέτησε τον Coolio, που έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία μόλις 59 ετών.

Το δικό της «αντίο» στον ράπερ Coolio, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, είπε η Μισέλ Φάιφερ. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην ταινία «Dangerous Minds» («Ασυμβίβαστη γενιά ήταν ο τίτλος στα ελληνικά), όπου ο Coolio είχε γράψει το soundtrack της ταινίας και η Φάιφερ πρωταγωνιστούσε.

Μάλιστα, οι δυο τους είχαν γυρίσει και το video clip του Gangsta's Paradise που στη συνέχεια βραβεύτηκε με Grammy για το καλύτερο solo rap της χρονιάς.

Coolio: Το αντίο της Μισέλ Φάιφερ

Η Μισέλ Φάιφερ ήταν μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής στον ράπερ. Σε ανάρτησή της στο Instagram, η ηθοποιός ανέφερε: «Στεναχωρήθηκα που έμαθα για τον θάνατο του τόσο ταλαντούχου καλλιτέχνη @coolio. Μια ζωή που κόπηκε εντελώς απότομα... Τον θυμάμαι να είναι μόνο ευγενικός. 30 χρόνια μετά ακόμα ανατριχιάζω όταν ακούω (Gangsta's Paradise)».

Coolio: Η ταινία «Dangerous Minds»

Το Dangerous Minds είναι μια αμερικανική δραματική ταινία του 1995 σε σκηνοθεσία του John N. Smith και παραγωγή των Don Simpson και Jerry Bruckheimer.

Είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφία My Posse Don't Do Homework της συνταξιούχου Αμερικανίδας πεζοναύτη LouAnne Johnson, η οποία το 1989 ανέλαβε θέση καθηγήτριας στο Γυμνάσιο Carlmont στο Belmont της Καλιφόρνια, όπου οι περισσότεροι μαθητές της ήταν Αφροαμερικανοί και Λατίνοι έφηβοι από το East Palo Alto, μια πόλη με φυλετικό διαχωρισμό και οικονομική ανέχεια.

Η Michelle Pfeiffer πρωταγωνιστεί στην ταινία στο ρόλο της LouAnne Johnson ενώ η ταινία απέφερε 179,5 εκατομμύρια δολάρια και οδήγησε στη δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς μικρής διάρκειας.