Κοσμος

Εντοπίστηκε νεκρή η σπουδαία ορειβάτισσα Χίλαρι Νέλσον – Επιχείρησε να κατέβει από την κορυφή των Ιμαλαΐων

Φαίνεται ότι έπεσε μέσα σε βαθιά σχισμή στον πάγο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νεκρή εντοπίστηκε η αμερικανίδα ορειβάτισσα Χίλαρι Νέλσον.

Νεκρή, μετά από δύο ημέρες αναζήτησης, βρέθηκε η φημισμένη ορειβάτισσα Χίλαρι Νέλσον, η οποία είχε πέσει σε κενό 600 μέτρων όταν επιχείρησε να κατέβει από το Ορος Μανασλού, στη σειρά των Ιμαλαΐων, τη Δευτέρα.

Η ομάδα έρευνας και διάσωσης εντόπισε το πτώμα της 49χρονης Αμερικανίδας, λίγο πιο κάτω από την κορυφή του Ορους. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται πως έπεσε μέσα σε βαθιά σχισμή στον πάγο.

Η Νέλσον 49 ετών, γλίστρησε και φάνηκε να πέφτει σε ένα κενό 600 μέτρων στον πάγο μόλις 15 λεπτά μετά την επίτευξη της κορυφής της κορυφής των 26.781 ποδών, σύμφωνα με μαρτυρίες μαρτύρων.

Ένας τοπικός οδηγός που συνεργαζόταν με το ζευγάρι δήλωσε στο περιοδικό Outside ότι άλλοι ορειβάτες που ήταν μαζί τους ανέφεραν ότι «η λεπίδα του σκι της γλίστρησε και [αυτή] έπεσε από την άλλη πλευρά της κορυφής».

Η Νέλσον ήταν μία από τις καλύτερες ορειβάτισσες της γενιάς της ενώ τα 20 τελευταία χρόνια είχε πραγματοποιήσει περίπου 40 αποστολές. Μάλιστα το 2018 μαζί με τον σύντροφό της Τζιμ Μόρισον έγιναν οι πρώτοι που κατέβηκαν με σκι από το όρος Λότσε στο Νεπάλ. Παράλληλα ήταν η πρώτη που ανέβηκε σε Έβερεστ και Λότσε σε 24 μήνες.

Όπως μεταδίδει το BBC ο Τζιμ Μόρισον μαζί με τους Σέρπα των Ιμαλαΐων έπεσαν στην περιοχή από ελικόπτερο προκειμένου να ανασύρουν τη σορό της Νέλσον. Μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες το άψυχο σώμα της θα μεταφερθεί στο Κατμαντού. Σημειώνεται πως σύμφωνα με δηλώσεις ενός από τα μέλη του σωστικού συνεργίου το σώμα της 49χρονης ήταν κατά το ήμισυ θαμμένο στο χιόνι ενώ χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα προκειμένου να γίνει η ανάσυρσή της.