Κοσμος

Μίσος για τους θαυμαστές, εμμονή με ναρκωτικά και την Αρτζέντο: Η νέα βιογραφία του Άντονι Μπουρντέν

Κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου - Οι τελευταίες μέρες του σεφ

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο Άντονι Μπουρντέν πριν την αυτοκτονία - Μισούσε τους θαυμαστές του, έπαιρνε ναρκωτικά και είχε εμμονή με την Αρτζέντο.

Μίσος για τους θαυμαστές του είχε εκφράσει ο Άντονι Μπουρντέν τους τελευταίους μήνες της ζωής του το 2018. Ο γνωστός σεφ και τηλεοπτικός αστέρας είχε παραπονεθεί πολλές φορές στη σύζυγό του για τους φαν του πριν βάλει τέλος στη ζωή του τον Ιούνιο του 2018 σε ξενοδοχείο στη Γαλλία.

Ο Μπουρντέν είχε τοποθετηθεί δημόσια για τους εθισμούς του αν και είχε ξεπεράσει πολλά από τα προβλήματά του, όπως λένε οι οικείοι του.

Ως προς την προσωπική του ζωή, την εποχή που αυτοκτόνησε, ο Μπουρντέν ήταν ερωτευμένος με την ηθοποιό Άζια Αρτζέντο, η οποία όμως τον είχε παρατήσει για έναν Γάλλο δημοσιογράφο.

Σε βιογραφία του που θα κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου με τίτλο «Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain» σκιαγραφείται η σκοτεινή πλευρά της ζωής του Μπουρντέν πριν αυτοκτονήσει.

Μάλιστα, σε ένα κείμενο προς την πρώην σύζυγό του, Οτάβια Μπούσια-Μπουρντέν, ο σεφ παραπονιέται έντονα: «Μισώ και εγώ τους θαυμαστές μου. Μισώ το να είμαι διάσημος. Μισώ τη δουλειά μου. Είμαι μόνος και ζω σε συνεχή αβεβαιότητα».

Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης μηνύματα κειμένου, emails και αρχεία από τον υπολογιστή του Μπουρντέν, τα οποία μεταξύ άλλων αποκαλύπτουν την οδυνηρή σχέση που είχε με την Αρτζέντο.

Ο Μπουρντέν δεν άντεξε τον χωρισμό του με την Αρτζέντο, που τον οδήγησε σε εμμονή με τον τότε σύντροφό της, Ούγκο Κλέμεντ, που πρωταγωνιστούσε στις αναζητήσεις του σεφ στο διαδίκτυο.

Σε μία προσπάθεια να φέρει πίσω την Αρτζέντο, ο Μπουρντέν αναρτούσε πολύ συχνά στα social media φωτογραφίες τους.

Απλά μια τέλεια μέρα που με έκανες να ξεχάσω τον εαυτό μου», είχε γράψει τον Απρίλιο του 2018.

Οι τελευταίες συνομιλίες με την Αρτζέντο

Στις τελευταίες πλέον συνομιλίες που είχαν Μπουρντέν και Αρτζέντο, ο σεφ φαίνεται να τη ρωτά: «Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;». Με εκείνη να του απαντά: «Σταμάτα να με πρήζεις». Η συνέχεια τραγική καθώς εκείνος της απάντησε ένα ξερό: «Εντάξει», και μετά από λίγες ώρες αυτοκτόνησε.

Οικείοι του Μπουρντέν φαίνεται πως έχουν αμφισβητήσει πολλές φορές τα όσα γράφονται στο εν λόγω βιβλίο και έχουν προσπαθήσει να εμποδίσουν την κυκλοφορία του. Ωστόσο, η συγγραφέας Τσαρλς Λίρχσεν ισχυρίζεται ότι είχε γίνει έμπιστή του και έχει την κατοχή της κείμενα και emails του εκλιπόντα σεφ.

Ακόμα, ως προς την Αρτζέντο, η βιογραφία αναφέρει πως ζήλευε πολύ και «έγινε τόσο ελεγκτική που εξέταζε τους λογαριασμούς του Μπουρτνέν και της συζύγου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεσπώντας όταν έβλεπε εικόνες με την οικογένειά του».

«Δεν ήθελες να βάλω μια φωτογραφία που είχες εσύ μέσα γιατί η Άσια θα φρίκαρε και έχω την αίσθηση ότι αυτό δεν θα αλλάξει σύντομα. Έχω κουραστεί να προσποιούμαι ότι δεν σε ξέρω. Ή ότι δεν βρισκόμαστε ποτέ στο ίδιο μέρος», του είχε πει η Μπούσια Μπουρντέν που είχε καταλάβει τις πιέσεις που δεχόταν από την ερωμένη του.

Εκείνος απάντησε: «Σε καταλαβαίνω. Αλλά ήμουν ειλικρινής. Η κατάσταση με τους παπαράτσι είναι φρικτή. Από τότε που σας άφησα, όμως, έχει φρικάρει».