Κοσμος

Η θρυλική Αμερικανίδα ορειβάτης Hilaree Nelson αγνοείται - Έπεσε στην όγδοη ψηλότερη κορυφή του κόσμου

Οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν επιτρέψει την έναρξη των ερευνών για τον εντοπισμό της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Αμερικανίδα ορειβάτης Hilaree Nelson
Η Αμερικανίδα ορειβάτης Hilaree Nelson © North Face

Σε σχισμή 600 μέτρων βάθους έπεσε η θρυλική Αμερικανίδα ορειβάτης Hilaree Nelson και έκτοτε αγνοείται.

Η διάσημη Αμερικανίδα ορειβάτης Hilaree Nelson αγνοείται στην όγδοη ψηλότερη κορυφή του κόσμου, αφού φέρεται να έπεσε σε βαθιά σχισμή κατά τη διάρκεια κατάβασης με σκι.

Η αθλήτρια και μητέρα δύο παιδιών έφτασε νωρίτερα τη Δευτέρα στην κορυφή του όρους Manaslu στο Νεπάλ μαζί με τον σύντροφό της Jim Morrison.

Την ίδια ημέρα ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περισσότεροι από δώδεκα τραυματίστηκαν χαμηλότερα στην ίδια κορυφή σε χιονοστιβάδα. Οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Η Nelson, 49 ετών, γλίστρησε και φάνηκε να πέφτει σε ένα κενό 600 μέτρων στον πάγο μόλις 15 λεπτά μετά την επίτευξη της κορυφής της κορυφής των 26.781 ποδών, σύμφωνα με μαρτυρίες μαρτύρων.

Ένας τοπικός οδηγός που συνεργαζόταν με το ζευγάρι δήλωσε στο περιοδικό Outside ότι άλλοι ορειβάτες που ήταν μαζί τους ανέφεραν ότι «η λεπίδα του σκι της γλίστρησε και [αυτή] έπεσε από την άλλη πλευρά της κορυφής».

Σύμφωνα με αναφορές, ο Morrison μπόρεσε να επιστρέψει με ασφάλεια στην κατασκήνωση μετά το περιστατικό. Η Nelson και ο Morrison είναι από τους πιο καταξιωμένους αλπινιστές και σκιέρ ορεινής διαδρομής στον κόσμο.

Με έδρα την αμερικανική πολιτεία του Κολοράντο στα Βραχώδη Όρη, έχουν κάνει σκι από μερικές από τις ψηλότερες και πιο απαγορευτικές κορυφές του κόσμου.

Το 2018, έγιναν οι πρώτοι που κατέβηκαν ποτέ με σκι από το όρος Lhotse στο Νεπάλ, την τέταρτη ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Είναι επίσης η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε ποτέ τόσο στο όρος Έβερεστ όσο και στο όρος Lhotse μέσα σε ένα μόνο 24ωρο.

«Με μια καριέρα που εκτείνεται σε δύο δεκαετίες και περιλαμβάνει δεκάδες πρώτες καταβάσεις σε περισσότερες από 40 αποστολές σε 16 διαφορετικές χώρες, η Hilaree Nelson είναι η πιο παραγωγική ορειβάτης σκι της γενιάς της», αναφέρει η North Face στην ιστοσελίδα της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ