Κοσμος

Τα δάκρυα του Έλτον Τζον για τη βράβευσή του από τον Τζο Μπάιντεν (βίντεο)

Τιμήθηκε για τη συμβολή του στον αγώνα κατά του AIDS

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Σπουδών παρέλαβε από τον Τζο Μπάιντεν ο Έλτον Τζον σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.

Ο Έλτον Τζον παρευρέθη στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, όπου και τιμήθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Ο μουσικός με καριέρα περισσότερων από 50 χρόνια αιφνιδιάστηκε από την κίνηση του Αμερικανού προέδρου και εμφανίστηκε αρκετά συγκινημένος.

«Ποτέ δεν μένω άναυδος, αλλά είμαι άναυδος, ταπεινός και νιώθω τιμή από αυτό το απίστευτο βραβείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Θα το φυλάξω σαν θησαυρό».

Το βραβείο περιέγραψε τον Έλτον Τζον, έναν μακροχρόνιο ανθρωπιστή που έχει βοηθήσει να συγκεντρωθούν εκατοντάδες εκατομμύρια για τη θεραπεία του AIDS, ως «ένα διαχρονικό είδωλο και υπέρμαχο με απόλυτο θάρρος, ο οποίος βρήκε σκοπό να αμφισβητήσει τις συμβάσεις, να συντρίψει το στίγμα και να προωθήσει την απλή αλήθεια ότι όλοι αξίζουν να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό».

Ο Μπάιντεν απένειμε το μετάλλιο στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου «Μια βραδιά που η ελπίδα και η ιστορία έχουν ομοιοκαταληξία», στην οποία τιμήθηκαν επίσης δάσκαλοι, μαθητές και εργαζόμενοι πρώτης γραμμής. Ο Έλτον Τζον έκανε ένα διάλειμμα από την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του για να παρευρεθεί και να εμφανιστεί στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Βρετανός σταρ έπαιζε στον Λευκό Οίκο εδώ και 20 χρόνια. Είχε προσκληθεί να τραγουδήσει στην ορκωμοσία του πρώην προέδρου Τραμπ το 2017, αλλά τελικά αρνήθηκε.

Ο Τραμπ ήταν γνωστό ότι ήταν μεγάλος θαυμαστής του Έλτον Τζον, παίζοντας συχνά τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τραγουδιστή, όπως το "Tiny Dancer", στις συγκεντρώσεις του.

«Το σκέφτηκα πολύ και ως Βρετανός υπήκοος δεν αισθάνομαι ότι είναι σωστό για μένα να παίξω στην ορκωμοσία ενός Αμερικανού προέδρου», έγραψε ο Έλτον Τζον στην ομάδα ορκωμοσίας του Τραμπ σε ένα email, σύμφωνα με τους New York Times. «Παρακαλώ δεχτείτε τη συγγνώμη μου».

Η τελευταία φορά που ο Έλτον Τζον εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο ήταν το 1998 κατά τη διάρκεια ενός επίσημου δείπνου που παρέθεσε ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον.