Κοσμος

Νέα γκάφα του Μπόρις Τζόνσον: Εγκωμίασε τον Πούτιν για την «εμπνευσμένη ηγεσία του»

Βίντεο κατέγραψε το φραστικό σφάλμα στο βρετανικό κοινοβούλιο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπόρις Τζόνσον: Τον Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε κατά λάθος ο πρώην πρωθυπουργός για την «εμπνευσμένη ηγεσία του», από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων.

Νέο γλωσσικό ολίσθημα από τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας κατέγραψε η κάμερα. Σε αναφορά του στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν για την «εμπνευσμένη ηγεσία του», ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να εγκωμιάσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Χάρη στον ηρωισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, εν μέρει χάρη και στον οπλισμό που προσφέραμε με υπερηφάνεια, και συγχαίρω τον αξιότιμο φίλο μου Τζέιμς Χίπι για το έργο των ενόπλων δυνάμεων», είπε.

«Επίσης ευχαριστώ, φυσικά, την εμπνευσμένη ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει το λάθος του μόλις το αντιλήφθηκε.

«Την εμπνευσμένη ηγεσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Με συγχωρείτε. Οι ρωσικές δυνάμεις, έχουν προσφάτως απωθηθεί από μεγάλες περιοχές της βορειοανατολικής χώρας γύρω από το Χάρκοβο», συνέχισε ο Μπόρις Τζόνσον.

Το σφάλμα του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά λαθών και φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστο από τα ειδησεογραφικά δίκτυα και τα social media.

«Ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να μην ηγείται πλέον της χώρας, αλλά έκανε μια περίεργη γκάφα στη Βουλή των Κοινοτήτων και απλώς απέδειξε ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ», ήταν το καυστικό σχόλιο του Indy100.