Κοσμος

Η Σαουδική Αραβία δηλώνει πως θα στείλει γυναίκα αστροναύτη στο Διάστημα - Η συνεργασία με τον Μασκ

Απρόσμενη εξέλιξη για τη συντηρητική ισλαμική χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να στείλει γυναίκα αστροναύτη στο Διάστημα με σκάφος του Έλον Μασκ - Θα είναι η πρώτη από τον αραβικό κόσμο.
Το 2023 προγραμματίζεται η αποστολή γυναίκας αστροναύτη στο Διάστημα από τη Σαουδική Αραβία © Pixabay

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να στείλει γυναίκα αστροναύτη στο Διάστημα με σκάφος του Έλον Μασκ - Θα είναι η πρώτη από τον αραβικό κόσμο.

Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα αστροναυτών και μάλιστα στο πρώτο ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2023 προγραμματίζεται η αποστολή γυναίκας αστροναύτη.

Η Σαουδική Αραβία εκπλήσσει με αυτή την επιλογή, καθώς μέχρι και το 2018 απαγορευόταν στις γυναίκες της χώρας ακόμα και να οδηγούν.

Εφόσον αυτό συμβεί, θα είναι η πρώτη γυναίκα αστροναύτης από τον αραβικό κόσμο γενικότερα.

Η αποστολή θα γίνει σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Axiom Space και με σκάφος μια άλλης αμερικανικής εταιρείας, της Space X. Η γυναίκα αστροναύτης θα συνοδεύεται από άλλον έναν Σαουδάραβα αστροναύτη και δύο Αμερικανούς, στο πλαίσιο της δεύτερης ιδιωτικής αποστολής της Axiom στον ΔΣΣ στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με το Reuters.

«Το διάστημα ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Axiom Space είναι στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσει μια νέα συνεργασία με τη Σαουδική Επιτροπή Διαστήματος, προκειμένου να εκπαιδεύσει και να στείλει στο διάστημα Σαουδάραβες αστροναύτες, μεταξύ των οποίων την πρώτη γυναίκα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάικλ Σουφρεντίνι.

Στο διάστημα έχει ήδη βρεθεί στο παρελθόν ένας Σαουδάραβας, ο πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, οποίος είχε πετάξει με το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Discovery το 1985.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αραβικές χώρες το πιο προχωρημένο και φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα διαθέτουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάτι που ασφαλώς δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τη Σαουδική Αραβία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ