Κοσμος

To «όχι» της Εκκλησίας της Αγγλίας στην κόρη του Ντέσμοντ Τουτού να τελέσει κηδεία επειδή είναι παντρεμένη με γυναίκα

«Μου φάνηκε άκομψο» απάντησε η ίδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Mpho Tutu van Furth, η κόρη του Ντέσμοντ Τουτού
Η Mpho Tutu van Furth, η κόρη του Ντέσμοντ Τουτού © Getty Images

Η Mpho Tutu van Furth, η κόρη του Ντέσμοντ Τουτού, ήθελε να τελέσει την κηδεία του πατέρα της αλλά της το απαγόρευσαν γιατί είναι παντρεμένη με γυναίκα.

Η Εκκλησία της Αγγλίας απαγόρευσε στην κόρη του αείμνηστου Ντέσμοντ Τούτου να διευθύνει κηδεία επειδή είναι παντρεμένη με γυναίκα.

Η Mpho Tutu van Furth είναι αγγλικανός ιερέας στην επισκοπή της Ουάσινγκτον και της είχε ζητηθεί να τελέσει την Πέμπτη την κηδεία του αείμνηστου πατέρα της, Martin Kenyon, στο Shropshire.

Η Tutu van Furth δήλωσε στο BBC News ότι «φάνηκε πραγματικά άκομψο και πληγωτικό». Η επισκοπή του Χέρφορντ δήλωσε ότι πρόκειται για «μια δύσκολη κατάσταση».

Η Εκκλησία της Αγγλίας δεν επιτρέπει στους κληρικούς της να βρίσκονται σε γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, επειδή η επίσημη διδασκαλία της είναι ότι ο γάμος είναι μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Ωστόσο, η αδελφή της αγγλικανική εκκλησία στις ΗΠΑ, η Επισκοπική Εκκλησία, επιτρέπει στους κληρικούς να συνάπτουν γάμους ομοφυλοφίλων.

«Η συμβουλή δόθηκε σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Σώματος των Επισκόπων σχετικά με τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου», ανέφερε ανακοίνωση της Επισκοπής του Hereford.

Ο πρώην επίσκοπος του Λίβερπουλ, ο Αιδεσιμότατος Paul Bayes, ο οποίος κάνει εκστρατεία για να αλλάξει η εκκλησία τη θέση της σχετικά με τη σεξουαλικότητα, δήλωσε ότι «το να επικαλεστείς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα δεν αρκεί».

«Πρέπει επειγόντως να δημιουργήσουμε χώρο για τη συνείδηση, χώρο για την ποιμαντική φροντίδα και χώρο για την αγάπη», είπε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ