Κοσμος

Διαδηλώσεις στη Ρωσία κατά της μερικής επιστράτευσης (εικόνες & βίντεο)

Πάνω από 1.000 άνθρωποι συνελήφθησαν

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδηλώσεις στη Ρωσία μετά τη μερική επιστράτευση
Διαδηλώσεις στη Ρωσία μετά τη μερική επιστράτευση © EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε αρκετές ρωσικές πόλεις μετά τις ανακοινώσεις Πούτιν για τη μερική επιστράτευση.

Οι πρώτες διαδηλώσεις στη Ρωσία, λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν με το οποίο ο Ρώσος πρόεδρος κήρυξε μερική επιστράτευση στη χώρα, είναι γεγονός.

Το βράδυ της Τετάρτης δεκάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Μόσχας, με την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 1.000 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Όπως αναφέρει η OVD-Info, που ειδικεύεται στην καταμέτρηση συλλήψεων, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε 38 πόλεις της Ρωσίας. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στη χώρα ύστερα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι πρώτες διαδηλώσεις κατά της μερικής επιστράτευσης πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις της Σιβηρίας και της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως όσοι συμμετέχουν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της επιστράτευσης, οι οποίες πραγματοποιούνται χωρίς την έγκριση των αρχών, στην πόλη Τιουμέν «θα στέλνονται να υπηρετούν εκτός σειράς», ανέφερε ο ιστότοπος Ura.ru, επικαλούμενο μια πηγή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τον δικηγόρο Ιλιά Ρεμεσλό στο κανάλι της εφαρμογής Telegram.

«Θα ενεργοποιηθούν μέτρα επιστράτευσης κατά των συμμετεχόντων σε παράνομες συγκεντρώσεις. Θα ελέγχονται επί τόπου η ταυτότητα τους, θα γίνεται ταυτοποίηση, θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα. Στη συνέχεια, θα καθορίζεται η κατηγορία στρατολόγησης με τη συμμετοχή εκπροσώπων του γραφείου στρατολόγησης και κατάταξης. Όσοι δεν εντάσσονται στην πρώτη κατηγορία θα εγγράφονται στο μητρώο για το επόμενη κλήτευση», δήλωσε ο Ρεμεσλό.

Διαδηλώσεις στη Ρωσία μετά τη μερική επιστράτευση
© EPA/ MAXIM SHIPENKOV
Διαδηλώσεις στη Ρωσία μετά τη μερική επιστράτευση
© EPA/ MAXIM SHIPENKOV
Διαδηλώσεις στη Ρωσία μετά τη μερική επιστράτευση
© EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Πηγή του ιστότοπου Ura.ru στην FSB της περιοχής Τιουμέν δήλωσε ότι «όσοι συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπό το σύνθημα “Όχι στην επιστράτευση” θα στέλνονται να υπηρετήσουν εκτός σειράς».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ