Κοσμος

O Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα στον ΟΗΕ για «πνιγμούς βρεφών» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Ζήτησε να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eρντογάν στον ΟΗΕ: «Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © Getty Images/Ideal Image

Eρντογάν στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην Ελλάδα, με φόντο τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ οι εργασίες της οποίας εκτυλίσσονται αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Ο Τούρκος ηγέτης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως «η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαιο σε νεκροταφείο προσφύγων» και πως η χώρα μας «με παράνομες επαναπροωθήσεις αυξάνει τη βία κατά των προσφυγων στο Αιγαίο».

Ο ίδιος συνέχισε καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και μίλησε για «διώξεις κατά των Τουρκοκυπρίων» που «πρέπει να σταματήσουν». 

Ο Ερντογάν είπε: «Βλέπουμε ότι οι απωθήσεις των μεταναστών αυξάνονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ενώ εμείς, ως Τουρκία, αγωνιζόμαστε για να μην ξεβραστούν κι άλλα σώματα μωρών όπως του Αϊλάν, η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της.

Την περασμένη εβδομάδα, το 9 μηνών μωρό Asım και ο 4χρονος Abdülvahap πέθαναν με τις οικογένειές τους ως αποτέλεσμα της βύθισης των σκαφών τους από την ελληνική ακτοφυλακή. Είναι πλέον καιρός η Ευρώπη και οι υπηρεσίες του ΟΗΕ να βάλουν τέλος στις φρικαλεότητες που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».


ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ