Κοσμος

Νεκρή στα 25 της η αμερικανίδα drag queen Valencia Prime

Κατέρρευσε επί σκηνής και πέθανε μπροστά στα μάτια των σοκαρισμένων θεατών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΗΠΑ: Η 25χρονη Valencia Prime πέθανε κατά τη διάρκεια drag show στη Φιλαδέλφεια - Συγκινητικά μηνύματα από την LGBTQ+ κοινότητα της Πενσιλβάνια και έρανος στο GoFundMe.

Πρόωρο τέλος επί σκηνής για την 25χρονη αμερικανίδα drag queen Valencia Prime, η οποία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περφόρμανς και κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου στο κλαμπ «Tabu Lounge & Sports Bar», με έδρα τη Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η Valencia Prime πέθανε από καρδιολογικά αίτια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από διαβήτη.

Η 25χρονη τρανς γυναίκα ήταν δημοφιλές πρόσωπο στην LGBTQ+ κοινότητα της Πενσιλβάνια, ενώ η ίδια έδινε στον εαυτό της το προσωνύμιο «Philadelphia's Plus Size Dancing Diva».

«Θρηνούμε την απώλεια ενός πολύ φωτεινού και ανερχόμενου αστεριού της κοινότητας και ενός ανθρώπου που ήταν πάντα γεμάτος ζωή και θετικότητα», έγραψε το «Tabu» στο Instagram. «Αποχαιρετούμε τη Valencia Prime, αλλά δεν θα ξεχάσουμε το φως που έφερε στη σκηνή μας».

«Ήταν μια λαμπερή και όμορφη σταρ, η ανιδιοτέλεια και η καλοσύνη είχαν γίνει αισθητές από όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. Δεν θρηνώ μόνο για την φίλη μου, αλλά και για την απώλεια που υπέστη η ομοφυλοφιλική κοινότητα. Η Valencia ήταν μια καθοριστική επιρροή», έγραψε φίλη της στο Facebook.

Ένας έρανος μέσω του GoFundMe πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία αγαπημένων προσώπων της Valencia Prime για τα έξοδα κηδείας, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό του στόχο, που ήταν το ποσό των 8.000 δολαρίων.