Κοσμος

Ο τελευταίος άνθρωπος που υποκλίθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ (βίντεο)

Η στιγμή που ολοκληρώνεται το λαϊκό προσκύνημα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο «τελευταίος άνθρωπος» που μπαίνει στην ουρά και ο τελευταίος που υποκλίνεται μπροστά στη σορό στο Γουέστμινστερ.

Το λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο. Βρετανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τον τελευταίο άνθρωπο που βρέθηκε μπροστά στο φέρετρο για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Εμφανώς συγκινημένη η γυναίκα πλησιάζει με αργά βήματα και με σεβασμό το σημείο όπου θα σταθεί προκειμένου να κάνει υπόκλιση και να φύγει.

Για το λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων, με τον κόσμο να περιμένει πολλές ώρες, προκειμένου να πάρει σειρά και να μπει μέσα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Ανάμεσά τους και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ που περίμενε 13 ώρες στην ουρά για να πει το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Βασίλισσα Ελισάβετ - Λαϊκό προσκύνημα: Ο «τελευταίος άνθρωπος» στην ουρά που πήρε το βραχιολάκι

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το BBC, η Κριστίν Ρότζερς ήταν ο τελευταίος άνθρωπος από την «ουρά», στον οποίο τοποθετήθηκε το ειδικό κίτρινο βραχιολάκι, προκειμένου να μπορέσει να μπει στο Αββαείο του Γουέστμινστερ και να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας (19/9), για να ξεκινήσει στη συνέχεια η διαδικασία για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Οι βρετανικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τον κόσμο να μην περιμένει στην «ουρά», καθώς δεν θα προλάβαινε να περάσει πριν «κλείσει» το λαϊκό προσκύνημα.

Το BBC έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με τη στιγμή που ο σεκιούριτι δίνει το βραχιολάκι στη γυναίκα, γνωστοποιώντας της πως είναι το «τελευταίο άτομο στην ουρά». «Αλήθεια; Να είστε ευλογημένος! Ευχαριστώ» ανέφερε η ίδια, με τον κόσμο να τη χειροκροτά παρά την απογοήτευσή του που έμεινε έξω από το Γουέστμινστερ.

Όπως φαίνεται, πάντως, σε βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», ο «τελευταίος άνθρωπος στη Βρετανία» που μπαίνει στο Γουέστμινστερ για να προσκυνήσει τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ, ήταν άλλος από την Κριστίν Ρότζερς, η οποία -όπως φαίνεται- μπήκε πιο μπροστά.