Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε βαρύ κλίμα η αγρυπνία των παιδιών της στο Γουέστμινστερ (βίντεο)

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ αδυνατούσε να κρύψει τη συγκίνησή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Καρέ καρέ η αγρυπνία των παιδιών της στο Γουέστμινστερ. Συγκινημένος ο βασιλιάς Κάρολος, στάθηκε δίπλα στο φέρετρο με τη σορό της μητέρας του.

Στο αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ, ήταν στραμμένα τα βλέμματα νωρίς το βράδυ της Παρασκευής. Τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ πραγματοποίησαν την αγρυπνία που προβλέπεται στο βασιλικό πρωτόκολλο, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη της μητέρας τους, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Βασιλιάς Κάρολος, πρίγκιπας Άντριου, πριγκίπισσα Άννα και πρίγκιπας Έντουαρντ στάθηκαν «φρουροί» στις τέσσερις γωνίες της πλατφόρμας πάνω στην οποία βρίσκεται το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, την ώρα που συνεχιζόταν το λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Παρέμειναν εκεί για 15 λεπτά. Όλοι τους φορούσαν στρατιωτική στολή. Ο βασιλιάς Κάρολος πήρε θέση στην κεφαλή της πλατφόρμας, κοντά στο βασιλικό στέμμα. Ήταν εμφανώς συγκινημένος, όπως φαίνεται και από στα βίντεο που δημοσιεύουν βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι εικόνες θύμισαν τα όσα εκτυλίχθηκαν σε παρόμοια τελετή στον καθεδρικό ναό του St Giles στο Εδιμβούργο τη Δευτέρα.