Κοσμος

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ περίμενε 13 ώρες για να αποτίσει φόρο τιμής στη Βασίλισσα Ελισάβετ (βίντεο)

«Η πιο ξεχωριστή στιγμή για εμένα ήταν όταν ανακηρύχθηκα ιππότης» δήλωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στην ουρά για το λαϊκό προσκύνημα και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Περίμενε 13 ώρες και δάκρυσε μόλις πλησίασε το φέρετρο.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν ανάμεσα σε εκείνους που περίμεναν υπομονετικά την Παρασκευή στην ουρά για να προσκυνήσουν τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ. Η μονάρχης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Ο Άγγλος, πρώην ποδοσφαιριστής, περίμενε στην ουρά για 13 ώρες. Όταν, μάλιστα, έφθασε κοντά στο φέρετρο, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έκανε δηλώσεις στο Sky news, επισημαίνοντας ότι «θα ήταν δύσκολη αυτή η μέρα για το έθνος και όλον τον κόσμο. Είναι ιδιαίτερο να βρίσκεται εδώ και να ακούς διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων».

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας πρόσθεσε: «Η πιο ξεχωριστή στιγμή για εμένα ήταν όταν ανακηρύχθηκα ιππότης. Ήμουν μαζί με τους παππούδες μου, οι οποίοι με έκαναν θαυμαστή της βασιλικής οικογένειας και φυσικά ήμουν μαζί με τη σύζυγό μου».

Για ακόμη ένα 24ωρο επαναλαμβάνεται το σκηνικό της πολύωρης αναμονής στον χώρο όπου βρίσκεται το φέρετρο της Ελισάβετ Β', με την ουρά να έχει φτάσει τα 8 χιλιόμετρα, ενώ προβληματισμός επικρατεί για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ορισμένοι πολίτες επιχείρησαν να μπουν με τα βρέφη τους ακόμη και με κατοικίδιά τους στον χώρο όπου βρίσκεται το φέρετρο της Ελισάβετ, ενώ όπως είναι φυσικό, λόγω εξάντλησης, δεν έλειψαν και τα επεισόδια λιποθυμίας.

Αγρυπνία για τη βασίλισσα Ελισάβετ πριν από την κηδεία

Εν τω μεταξύ, τα οκτώ εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, μεταξύ των οποίων οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, θα αγρυπνούν δίπλα στο φέρετρό της για 15 λεπτά το Σάββατο το απόγευμα, δήλωσε εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον την Παρασκευή.

Το φέρετρο της Ελισάβετ θα βρίσκεται στο Westminster Hall μέχρι τη Δευτέρα για να επιτρέψει στα μέλη του κοινού να αποτίσουν τα σέβη τους στον εκλιπόντα μονάρχη.

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα σταθεί κοντά στο κεφάλι, ο δούκας του Σάσεξ πλάι στα πόδια», είπε ο εκπρόσωπος, χρησιμοποιώντας τους βασιλικούς τίτλους του Γουίλιαμ και του Χάρι αντιστοίχως. «Μετά από παράκληση του Βασιλιά, θα είναι και οι δύο με στολή».

 
Τόσο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, όσο και ο πρίγκιπας Χάρι έχουν υπηρετήσει αρκετά χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις. Ωστόσο, στον Χάρι, βετεράνο του πολέμου στο Αφγανιστάν, δεν επετράπη να φορά στρατιωτική στολή σε εκδηλώσεις μέχρι στιγμής, καθώς έχασε τον τιμητικό του στρατιωτικό τίτλο όταν παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα το 2020 με το Megxit.