Κοσμος

Πλημμύρες στην Ιταλία: Η μανία της φύσης σε ένα βίντεο - Ολόκληρα χωριά στις λάσπες

Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυσαν αυτοκίνητα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Φονικές πλημμύρες στην Ιταλία με 10 νεκρούς. Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα. Χείμαρροι κατέβασαν λάσπες και χώματα από το βουνό.

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Ιταλία, με ολόκληρα χωριά να πλημμυρίζουν από τα νερά της βροχής και να γεμίζουν λάσπες.

Ορμητικοί χείμαρροι σχηματίστηκαν σε δρόμους και γραφικά σοκάκια ορεινών οικισμών στο κεντρικό τμήμα της χώρας κοντά στην πόλη - σύμβολο της ιταλικής Αναγέννησης, Ουρμπίνο.

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» δημοσίευσε βίντεο για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ιταλία με εικόνες από ελικόπτερο.

Οι νεκροί έχουν αυξηθεί στους 10, ενώ δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι, καθώς οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν ανθρώπους στις λάσπες. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 50 αγνοούμενους. Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Το νερό της βροχής έφθασε στην οροφή των αυτοκινήτων. Σε αρκετές περιπτώσεις οι διασώστες είναι αναγκασμένοι να κινούνται με φουσκωτές βάρκες.

Η περιφέρεια που επλήγη περισσότερο είναι η επαρχία της Αγκώνας, σημαντικό λιμάνι στις όχθες της Αδριατικής, αλλά και η γειτονική Ούμπρια.

Πρώτα ήρθε η ξηρασία στην Ιταλία και μετά οι πλημμύρες

Η κακοκαιρία έπληξε την κεντρική Ιταλία μία εβδομάδα πριν από τις ιταλικές εκλογές σε μια χρονική περίοδο που υπάρχει έντονη πόλωση στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά της Ιταλίας, όπως η περιφέρεια της Ρώμης, βρέθηκαν αντιμέτωπες με έντονη ξηρασία το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα οι αρχές να λάβουν μέτρα για την εξοικονόμηση νερού, επιβάλλοντας μάλιστα πρόστιμα σε επιχειρήσεις.