Κοσμος

Η Ελβετία χαμηλώνει τους θερμοστάτες στα δημόσια κτίρια για εξοικονόμηση ενέργειας

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θερμοστάτης
© EPA/ ANDY RAIN

Η Ελβετία λαμβάνει μέτρα για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Μέχρι 20 βαθμούς ο θερμοστάτης στα δημόσια κτίρια. Ποια άλλα μέτρα ανακοινώθηκαν.

Ζεστά θα πρέπει να ντύνονται τον ερχόμενο χειμώνα οι Ελβετοί που απασχολούνται στα τα ομοσπονδιακά κτίρια γραφείων, τα πανεπιστήμια και τα οικήματα του στρατού, μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να μην θερμαίνονται τα δημόσια κτίρια πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στόχος των μέτρων, που συμφώνησε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, είναι η εξοικονόμηση 6-10% της ενέργειας που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των ομοσπονδιακών κτιρίων. Ανάμεσα στα άλλα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι το κλείσιμο του ζεστού νερού, όπου είναι αυτό εφικτό, το χαμήλωμα των θερμοστατών στη διάρκεια της νύχτας και τα Σαββατοκύριακα και το κλείσιμο του μη απαραίτητου φωτισμού και συσκευών.

Οι διοικητικές λειτουργίες την περίοδο ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά πρόκειται να μειωθούν με στόχο να παραμείνουν λιγότερα κτίρια ανοιχτά.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση εγκαινίασε μια εθελοντική εκστρατεία καλώντας τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να κάνουν οικονομία στην ενέργεια, καθώς οι ελλείψεις σε φυσικό αέριο, που αναμένονται αυτό τον χειμώνα, πιθανόν να οδηγήσουν στην διανομή ενέργειας με δελτίο, με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Σε όλη την Ευρώπη οι χώρες αναζητούν τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Τα μέτρα περιλαμβάνουν το χαμήλωμα των θερμοστατών και το σβήσιμο των φώτων των δημοσίων κτιρίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ