Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Timelapse βίντεο δείχνει την πολύωρη αναμονή στο λαϊκό προσκύνημα

Οι εικόνες με τις ουρές χιλιομέτρων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Στο Λονδίνο το λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ συνεχίζεται, με πλήθος κόσμου να περιμένει στην ουρά για το ύστατο χαίρε. Το timelapse βίντεο.

Ατέλειωτες ουρές που φθάνουν σε ξεπερνούν σε μήκος τα 15 χλμ. έχουν σχηματιστεί στο Λονδίνο, καθώς συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ. Το φέρετρο με τη σορό της παραμένει στο Γουέστμινστερ, με πλήθος κόσμου να περιμένει υπομονετικά για να αποτίσει φόρο τιμής στη μονάρχη που παρέμεινε στον βρετανικό θρόνο τα τελευταία 70 χρόνια.

Παρά τις προειδοποιήσεις για την πολύωρη αναμονή οι Βρετανοί περιμένουν υπομονετικά στην ουρά, όπως φαίνεται και στο timelapse βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Ο 20χρονος Τόμας Χιουζ, ο οποίος περίμενε 14 ώρες στην ουρά για τη βασίλισσα Ελισάβετ, μαζί με τον αδελφό του, δήλωσε ότι φθάνοντας τελικά δίπλα στο φέρετρο ένιωσε συγκλονισμένος: «Το κάνεις ως ένδειξη σεβασμού προς αυτήν τη γυναίκα… και θεωρώ πως έχοντας περάσει από αυτήν τη διαδικασία, όταν πλέον φθάνει η στιγμή που περίμενες, τα συναισθήματα σε κατακλύζουν».

Το φέρετρο έχει τοποθετηθεί σε βάθρο, με τους πολίτες -εμφανώς συγκινημένους- να σκύβουν το κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού. Οι φύλακες του Πύργου του Λονδίνου (ευρέως γνωστοί ως Beefeaters) παραμένουν άγρυπνοι φρουροί, χωρίς όμως να λείπουν και τα απρόοπτα.

Κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος ένας βασιλικός φρουρός λιποθύμησε μπροστά από το φέρετρο της Ελισάβετ. Το περιστατικό έγινε μπροστά στην κάμερα.

Κοσμοπλημμύρα στο λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ - Το timelapse βίντεο και οι εικόνες με τις ουρές στο Λονδίνο

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 750.000 άνθρωποι αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την κηδεία της, τη Δευτέρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς μεταξύ των προσκεκλημένων είναι βασιλιάδες, βασίλισσες και αρχηγοί κρατών.