Κοσμος

Blοomberg: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων μετέφερε άνθρακα από τη Ρωσία

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Blοomberg: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων μετέφερε άνθρακα από τη Ρωσία
Πλοιο - ΑΡΧΕΙΟ © Pixabay

Blοomberg: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων μετέφερε άνθρακα από λιμάνι της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις της ΕΕ.

Άνθρακα από λιμάνι της Ρωσίας μετέφερε πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, σύμφωνα με ναυτιλιακά στοιχεία που εξέτασε το Bloomberg. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η μεταφορά έγινε στα τέλη του περασμένου μήνα, δηλαδή μετά την έναρξη της ισχύος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμπόρευμα.

Το bulker Stavros, της εταιρείας Eastern Mediterranean Maritime (σ.σ. του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου), φόρτωσε 53.000 τόνους άνθρακα από τον τερματικό σταθμό του Taman της Ρωσίας στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών δεδομένων Kpler και Logistic OS και έφτασε σε λιμάνι κοντά στην πόλη Ισκεντερούν στην Τουρκία στις 5 Σεπτεμβρίου, με βάση τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων του Bloomberg.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το φορτίο του πλοίου, αλλά είπε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει παραβίαση των κυρώσεων, εάν ο προορισμός δεν ήταν στην ΕΕ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι δεν είναι σαφές εάν ο άνθρακας προέρχεται από τη Ρωσία, ενώ ο τελικός προορισμός και η χρήση της αποστολής είναι επίσης άγνωστα.

Η Κομισιόν έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι κυρώσεις ισχύουν για τυχόν αποστολές άνθρακα που προέρχονται από τη Ρωσία, ανεξάρτητα από τον προορισμό τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ