Κοσμος

Πώς η Ρωσία στρατολογεί βαρυποινίτες για τον πόλεμο στην Ουκρανία (βίντεο)

«Έξι μήνες φυλακή και ελεύθεροι» αν πολεμήσετε στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εφεδρείες στις ρωσικές φυλακές ψάχνει το τάγμα Wagner για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Εφεδρείες στις ρωσικές φυλακές ψάχνει το τάγμα Wagner για τον πόλεμο στην Ουκρανία © Pixabay

Η Ρωσία στρατολογεί βαρυποινίτες σε ρωσικές φυλακές για να τους στείλει στην Ουκρανία. Το αποκαλυπτικό βίντεο.

Πριν λίγο καιρό η Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι στρατιωτικές αρχές των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ρωσίας έλαβαν οδηγίες για μαζική επιχείρηση στρατολόγησης τροφίμων σε φυλακές, ώστε να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη στρατευμάτων στην κατεχόμενη Κριμαία.

Το Κρεμλίνο δεν έχει επισήμως κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία αφού επιμένει ότι πραγματοποιεί μια «ειδική επιχείρηση», γεγονός που δεν της επιτρέπει να προχωρήσει σε γενική ή μερική επιστράτευση.

Κατά τη διάρκεια της στρατολόγησης, προτεραιότητα δίνεται σε άτομα «με εμπειρία υπηρέτησης στον στρατό ή συμμετοχή σε εχθροπραξίες», καθώς και σε όσους έχουν καταδικαστεί για φόνο, ανέφεραν πηγές ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

«Έξι μήνες φυλακή και ελεύθεροι» αν πολεμήσετε στην Ουκρανία

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ντμίτρι Πριγκοζιν ο επικεφαλής της μισθοφορικης οργάνωσης Wagner στρατολογεί δυνάμει μαχητές από μια φυλακή της Ρωσίας. Εκεί ο Πριγκόζιν τους λέει μεταξύ άλλων: «Θα κάνετε έξι μήνες φυλακή και θα είστε ελεύθεροι....αν αποφασίσετε τελικά να πάτε στην Ουκρανία και τελευταία στιγμή πείτε ότι δεν είναι αυτό για εσάς, τότε θα σας εκτελέσουμε». 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περισσότεροι από χίλιοι φυλακισμένοι έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στον πόλεμο.

H Wagner είναι ένας μισθοφόρος στρατός, την ύπαρξη του οποίου το Κρεμλίνο διέψευδε επί χρόνια, αλλά πιστεύεται ότι βρίσκεται υπό τις διαταγές του ίδιου του Πούτιν.

Η ομάδα χρησιμοποιείται για να διεξάγει πολέμους για λογαριασμό του Κρεμλίνου σε περιοχές του κόσμου όπου η άμεση ρωσική στρατιωτική εμπλοκή θα τραβούσε ανεπιθύμητη προσοχή.

Η Wagner πιστεύεται ότι δραστηριοποιείται στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αμερική, όπου οι καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου, βιασμούς και βασανιστήρια από τα στρατεύματά της είναι συχνές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ