Κοσμος

Έφηβη θύμα trafficking σκότωσε τον βιαστή της και καλείται να πληρώσει 150.000$ στην οικογένειά του

Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια υπό στενή επιτήρηση με αναστολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα προφίλ στο σκοτάδι
Βιασμός - Κακοποίηση κοπέλας © Unsplash / Molly Blackbird

Έφηβη που έπεσε θύμα trafficking σκότωσε τον βιαστή της αλλά καλείται να πληρώσει 150.000$ στην οικογένειά του.

Μία έφηβη, θύμα trafficking, η οποία αρχικά κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού αφού μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον κατηγορούμενο βιαστή της, καταδικάστηκε την Τρίτη από δικαστήριο της Αϊόβα σε πέντε χρόνια υπό στενή επιτήρηση με αναστολή και υποχρεώθηκε να καταβάλει 150.000 δολάρια αποζημίωση στην οικογένεια του άνδρα.

Η 17χρονη Pieper Lewis δήλωσε ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ηθελημένη σωματική βλάβη για τη δολοφονία του 37χρονου Zachary Brooks τον Ιούνιο του 2020. Και οι δύο κατηγορίες τιμωρήθηκαν με φυλάκιση έως και 10 ετών.

Ο περιφερειακός δικαστής της κομητείας Polk, David M Porter, ανέβαλε την Τρίτη αυτές τις ποινές φυλάκισης, πράγμα που σημαίνει ότι αν η Lewis παραβιάσει οποιοδήποτε μέρος της αναστολής της, θα μπορούσε να σταλεί στη φυλακή για να εκτίσει αυτή την ποινή των 20 ετών.

Όσο για το ότι θα κληθεί να πληρώσει την οικογένεια του βιαστή της, «το δικαστήριο δεν έχει άλλη επιλογή», δήλωσε ο Porter, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση είναι υποχρεωτική βάσει του νόμου της Αϊόβα που έχει επικυρωθεί από το ανώτατο δικαστήριο της Αϊόβα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ