Κοσμος

Ρώσος παρουσιαστής ζητάει να εκτελεστούν στρατηγοί για την ήττα στο Χάρκοβο

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν με επιτυχία περίπου 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
solonyov

Ο παρουσιαστής των κρατικών μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας Βολοντίμιρ Σολοβιόφ ζητά να εκτελεστούν στρατηγοί που επέτρεψαν την υποχώρηση από τεράστιες εκτάσεις της Ουκρανίας.

Ένας παρουσιαστής των κρατικών μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας ζήτησε να εκτελεστούν οι στρατηγοί της χώρας επειδή επέτρεψαν στα στρατεύματα να υποχωρήσουν από τεράστιες εκτάσεις της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν με επιτυχία περίπου 1.250 (2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) εδάφη στην περιοχή του Χάρκοβο της χώρας τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο διάγγελμά του το βράδυ του Σαββάτου.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της υποχώρησαν από ορισμένες περιοχές στην περιοχή του Χάρκοβο.

Λόγω της ταχύτητας της αντεπίθεσης, οι Ρώσοι στρατιώτες διαφεύγουν από την περιοχή με κάθε τρόπο, μεταξύ άλλων μεταμφιεσμένοι σε ντόπιους. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περισσότερα εδάφη σε πέντε ημέρες από ό,τι η Ρωσία σε πέντε μήνες, σύμφωνα με το New Statesman.

Τη Δευτέρα ο Ρώσος παρουσιαστής των κρατικών μέσων ενημέρωσης Βολοντίμιρ Σολοβιόφ κατακεραύνωσε τους στρατιωτικούς ηγέτες του Κρεμλίνου.

«Δεν δικαιολογώ κανέναν, ειδικά δεν διαφωνώ με το γεγονός ότι πολλά αφεντικά με στολή (δεν μπορώ να τους αποκαλέσω διοικητές) αξίζουν να απολυθούν με ατίμωση, και κάποιοι από αυτούς θα έπρεπε να πυροβοληθούν, και μπορώ ακόμη να αναφέρω μερικά ονόματα σε ιθύνοντες», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Σολοβιόφ είναι τηλεοπτικός παρουσιαστής, συγγραφέας και προπαγανδιστής, ο οποίος στο παρελθόν έχει υποστηρίξει την επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία. Λίγο μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας τον Φεβρουάριο, ο Σολοβιόφ ανακοίνωσε ότι είχε συμπεριληφθεί σε κατάλογο διεθνών κυρώσεων.

Άλλα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία μέχρι τώρα ήταν αισιόδοξα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εξέφρασαν επίσης τον αποτροπιασμό τους για τις ήττες της Ρωσίας στην περιοχή του Χάρκοβο.

Ο Anton Anisimov, ο οικοδεσπότης του πολιτικού talk show του ρωσικού αθλητικού καναλιού Match TV, δήλωσε την Παρασκευή ότι «όλοι όσοι είναι πιστοί πρέπει να προσευχηθούν για τα παιδιά μας. Θα πρέπει να προσευχηθούμε να αντέξουν οι άνδρες μας που βρίσκονται εκεί».

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι η «στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας συνεχίζεται» και «θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι που είχαν αρχικά τεθεί», σύμφωνα με τον Guardian.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ