Κοσμος

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας πήγαινε τις ερωμένες του σε βαν

Η ερωτική ζωή του έχει γίνει αντικείμενο πολλών δημοσιευμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλιάς Χουάν Κάρλος
Βασιλιάς Χουάν Κάρλος © Getty Images/Ideal Image

Ισπανία: Ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος είχε ως ερωτική φωλιά ένα βαν. 

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, παντρεμένος από το 1962 με την πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας, φέρεται να πήγαινε με τις ερωμένες του στο πίσω μέρος ενός βαν σύμφωνα με το τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, «Saving the King». Το ντοκιμαντέρ του HBO, που αποτελείται από τρία μέρη, αποκαλύπτει πώς τα μέσα ενημέρωσης, η βασιλική οικογένεια και οι κυβερνήσεις κάλυψαν τις ερωτικές ιστορίες του βασιλιά, αλλά και τις αμφίβολες επιχειρηματικές επαφές του. 

«Υπάρχει ένας δρόμος που οδηγεί στο πίσω μέρος του παλατιού της Θαρθουέλα, την κατοικία και χώρο εργασίας του βασιλιά. Συνηθίζαμε να συναντιόμαστε σε ένα βανάκι που ήταν μόνιμα παρκαρισμένο εκεί. Ηταν δύσκολο να κλείνουμε αυτά τα ερωτικά ραντεβουδάκια σε μια εποχή που δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, αλλά τα καταφέραμε. Δεν ήταν μόνο εκείνος παντρεμένος, ήμουν και εγώ και είχα τότε ένα κοριτσάκι. Μου είχε εμπιστοσύνη. Εγώ κατά κάποιο τρόπο του μάθαινα την πραγματική ζωή, τη ζωή έξω από τα στενά όρια του παλατιού», διηγείται η Κουέκα Καμπίλο στο ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times. 

Υπενθυμίζεται ότι ένα βιβλίο, που κυκλοφόρησε το 2017, σοκάρει με το περιεχόμενό του, αν αυτό είναι αληθές και κατά το δυνατόν εξακριβωμένο. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του, Μαρτίνεθ Ινγκλές, έναν συνταξιούχο αξιωματικό του ισπανικού στρατού, ο Χουάν Κάρλος είχε …5.000 ερωμένες, ανάμεσά τους και την πριγκίπισσα Νταϊάνα. 
Ο Μαρτίνεθ Ινγκλές υποστηρίζει ότι για τη συγγραφή του βιβλίου αυτού βασίστηκε σε εμπιστευτικές αναφορές πρακτόρων του Φράνκο και γράφει μεταξύ άλλων ότι ο Χουάν Κάρλος μια εποχή είχε μέσα σε έξι μήνες 62 ερωμένες.

Κατά τον ίδιο, στο διάστημα των δύο χρόνων παραμονής του στη στρατιωτική ακαδημία ο Χουάν Κάρλος είχε 332 ερωμένες, δηλαδή κατά μέσον όρο τέσσερις διαφορετικές την εβδομάδα. Η πιο παθιασμένη περίοδος της ζωής του, όμως, ήταν μεταξύ του 1976 και του 1994. Το διάστημα αυτό ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας εμφανίζεται να είχε περί τις 2.154 ερωμένες. Ακόμη και την περίοδο 2005-2014, τα τελευταία του χρόνια στον θρόνο δηλαδή -και ενώ ήταν 67 έως 76 ετών- το βιβλίο αναφέρει ότι είχε 191 διαφορετικές ερωμένες. Ο συγγραφέας του μάλιστα υποστηρίζει ότι από τις αναρίθμητες ε

Το 2014 ο επί δεκαετίες μονάρχης της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε από τον θρόνο, υπέρ του γιου του Φίλιππου. Σήμερα αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία και φορολογικές ατασθαλίες. Τον Αύγουστο του 2014 εγκατέλειψε την Ισπανία, για να εγκατασταθεί μόνιμα στο Αμπού Ντάμπι. Έκτοτε έχει πληρώσει στην εφορία περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ, σε μία προσπάθεια να απαλλαγεί από εκκρεμότητες του παρελθόντος. Θέλοντας να αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα του, ο ίδιος Φίλιππος είχε ανακοινώσει το 2020 ότι αποποιείται την κληρονομιά του και επιπλέον καταργεί την «αποζημίωση», ύψους 194.000 ευρώ ετησίως, που εισέπραττε ο πρώην μονάρχης.

Στο επίκεντρο των δικαστικών ερευνώνν επίσης βρίσκεται η καταβολή 65 εκατομμυρίων ευρώ από τον Χουάν Κάρλος στη Σάιν-Βιτγκενστάιν το 2012. Το αστρονομικό ποσό προήλθε από «δώρο» 100 εκατομμυρίων δολαρίων του αποβιώσαντος βασιλιά Αμπντουλά της Σαουδικής Αραβίας στον Ισπανό μονάρχη το 2008. Σύμφωνα με το δικαστικό αίτημα, ο Χουάν Κάρλος ζήτησε να του επιστραφεί το ποσό και όταν η Σάιν Βιτγκενστάιν αρνήθηκε, άρχισε να την απειλεί και να τη δυσφημεί τόσο στην οικογένεια και στους επιχειρηματικούς εταίρους της όσο και στον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας και στον διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ