Κοσμος

Η Κίνα του lockdown: Ζωολογικός κήπος αναζητά ζωντανά κοτόπουλα για τις τίγρεις που λιμοκτονούν

Η τροφοδοσία λόγω της covid-19 έχει διακοπεί

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tiger-4114501_1280

Κίνα: Ζωολογικός κήπος υπέβαλε αίτημα για να δώσει στις τίγρεις ζωντανά κοτόπουλα, ψάρια και κατεψυγμένα καβούρια.

Το Πάρκο Άγριας Ζωής Guizhou στην Κίνα έκανε αυτή την εβδομάδα μια επείγουσα έκκληση προκειμένου να τροφοδοτηθεί με ζωντανά κοτόπουλα, ψάρια και κατεψυγμένα καβούρια, λόγω ανησυχιών ότι τα ζώα θα μπορούσαν να λιμοκτονήσουν καθώς η καραντίνα που έχει επιβάλλει το Πεκίνο έχει σταματήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού. Το πάρκο φιλοξενεί υπό εξαφάνιση τίγρεις της Σιβηρίας, της λευκής Βεγγάλης και της Νότιας Κίνας, καθώς και πάντα, κροκόδειλους και ζέβρες.

«Σχεδόν το 70% των ζώων που διατηρούνται στο πάρκο είναι προστατευόμενα είδη, αλλά προς το παρόν, τα αποθέματα ζωοτροφών του πάρκου απέχουν πολύ από το να είναι αρκετά», ανέφερε ο διαχειριστής του πάρκου σε επιστολή που έστειλε στις τοπικές αρχές.

Η δυσκολία στη σίτιση των ζώων είναι το πιο πρόσφατο σημάδι των προκλήσεων που προκαλεί η αυστηρή εφαρμογή της πολιτικής «zero covid» του προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Αρκετές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας έχουν εντείνει τους περιορισμούς για την COVID-19 αυτή την εβδομάδα, περιορίζοντας τις δραστηριότητες δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι αρχές που επιδιώκουν να εξισορροπήσουν τις οικονομικές ανάγκες με την προσπάθεια να περιοριστεί κάθε ξέσπασμα ανέφεραν ότι οι περιορισμοί θα λειτουργήσουν για λίγες μόνο ημέρες, αν και οι δύο πρωτεύουσες των βόρειων επαρχιών τους επέκτειναν ελαφρώς.

Η Capital Economics εκτιμά ότι 41 πόλεις, υπεύθυνες για το 32% του ΑΕΠ της Κίνας, αντιμετωπίζουν κύμα κορωνοϊού, κάτι που είναι ο υψηλότερος αριθμός από τον Απρίλιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ