Κοσμος

«Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε» - Η στιγμή που διεθνή ΜΜΕ διέκοψαν το πρόγραμμά τους (βίντεο)

Πώς μετέδωσαν τον θάνατό της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν με έκτακτη επικαιρότητα τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Η στιγμή που διακόπτουν την κανονική ροή του προγράμματος.

Η είδηση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είναι καλά στην υγεία της είχε κυκλοφορήσει αρκετές φορές στο παρελθόν -ειδικά μετά τον θάνατο του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου. Ωστόσο, την 8η Σεπτεμβρίου 2022 τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Η ξαφνική ανακοίνωση από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τη βασίλισσα Ελισάβετ και η άμεση κινητοποίηση σύσσωμης της βασιλικής οικογένειας που έσπευσε να πάει στη Σκωτία και στο κάστρο Μπαλμόραλ προκάλεσε συναγερμό.

Τα μηνύματα για το μέλλον της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν δυσοίωνα και ήδη ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για να ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε». Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ μεταδόθηκε με έκτακτη επικαιρότητα από τα βρετανικά ΜΜΕ, την ώρα που τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμά τους, μεταδίδοντας live εικόνα με τον κόσμο να είναι συγκεντρωμένος μπροστά στο Μπάκιγχαμ και τη βρετανική σημαία να κυματίζει μεσίστια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν υπάρχει πια. Νέος βασιλιάς της Βρετανίας ο Κάρολος. Η κηδεία της 96χρονης θα τελεστεί σε 10 ημέρες. Δείτε το βίντεο με τη στιγμή που διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ: