Κοσμος

Πλήθος κόσμου έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ – «Αγωνιούμε για τη βασίλισσα Ελισάβετ» (εικόνες)

Η πορεία της επιδείνωσης της υγείας της

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλήθος κόσμου έξω από το Μπάκιγχαμ για τη βασίλισσα Ελισάβετ
Πλήθος κόσμου έξω από το Μπάκιγχαμ για τη βασίλισσα Ελισάβετ © EPA/ NEIL HALL

Λονδρέζοι και τουρίστες συρρέουν στο Μπάκιγχαμ για τη βασίλισσα Ελισάβετ. Δείτε τα στιγμιότυπα.

«Περαστικά» ήταν το μήνυμα που έστειλαν σήμερα στη βασίλισσα Ελισάβετ εκατοντάδες Λονδρέζοι και τουρίστες που συγκεντρώθηκαν έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ανησυχώντας για την υγεία της.

«Όλοι αγωνιούν, την έχουμε εδώ και 70 χρόνια και πρέπει να το χωνέψουμε γιατί συνέβη ξαφνικά», είπε η Σάρον Γκόουβ. «Δύο ημέρες νωρίτερα ήταν με τη νέα πρωθυπουργό και μετά, ξαφνικά, όλοι ανησυχούν για αυτήν. Δεν ήταν πολύ ωραίο αλλά ο Θεός σώζει τη βασίλισσα!» πρόσθεσε.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας σπεύδουν στο Κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας για να βρεθούν στο πλευρό της βασίλισσας.

Τους συγγενείς της βασίλισσας σκέφτεται η Αμερικανίδα τουρίστρια Λούπε Γκαρσία, 60 ετών. «Είναι πολύ λυπηρό, ελπίζω να αναρρώσει γρήγορα. Νομίζω ότι όλοι την αγαπούν και τη σέβονται και θέλουμε το καλύτερο για την ίδια και την οικογένειά της», είπε.

Κάποιοι πήγαν στα Ανάκτορα όταν έμαθαν τα νέα, απλώς και μόνο για να βρίσκονται εκεί. «Εργάζομαι εδώ κοντά και έμαθα τα νέα για την υγεία της βασίλισσας και ανησύχησα, έτσι ήρθα εδώ στο Μπάκιγχαμ για να βρίσκομαι στην καρδιά της μοναρχίας», είπε ο 40χρονος επιχειρηματίας του τεχνολογικού τομέα Αλεξάντερ Κάπλαν.

Κόσμος συρρέει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ
Κόσμος συρρέει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ © EPA/ NEIL HALL
Κόσμος συρρέει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ
Κόσμος συρρέει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ © EPA/ NEIL HALL

Άλλοι δεν χρειάστηκε να πάνε εκεί για να έχουν το μυαλό τους στη βασίλισσα και την οικογένειά της. Η φοιτήτρια Μπεατρίς Σίντρα είπε ότι ελπίζει η βασίλισσα να αναρρώσει και η βασιλική οικογένεια «να βγει από αυτή τη δύσκολη περίοδο ενωμένη και να βρει τη γαλήνη ό,τι και αν συμβεί».

Πλήθος κόσμου έξω από το Μπάκιγχαμ για τη βασίλισσα Ελισάβετ
Πλήθος κόσμου έξω από το Μπάκιγχαμ για τη βασίλισσα Ελισάβετ © EPA/ NEIL HALL
Πλήθος κόσμου έξω από το Μπάκιγχαμ για τη βασίλισσα Ελισάβετ
Πλήθος κόσμου έξω από το Μπάκιγχαμ για τη βασίλισσα Ελισάβετ © EPA/ NEIL HALL

Το χρονικό της επιδείνωσης της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ

Η υγεία της Ελισάβετ επιδεινώθηκε από τον Οκτώβριο του 2021, όταν πέρασε μια νύχτα σε νοσοκομείο, για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν ποτέ. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της και ανέθεσε ορισμένα από τα καθήκοντά της στον γιο της Κάρολο και στον εγγονό της Ουίλιαμ.

Τον Μάιο, ο πρίγκιπας Κάρολος εκφώνησε στη θέση της, για πρώτη φορά στα χρονικά, την ομιλία της ενώπιον του Κοινοβουλίου, ένα από τα κορυφαία συνταγματικά καθήκοντα του μονάρχη στη Βρετανία. Στις αρχές Ιουνίου, οι Βρετανοί γιόρτασαν επί τέσσερις ημέρες τη συμπλήρωση 70 ετών από την ανάρρησή της στον θρόνο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν σχεδόν απούσα από τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της: μόλις δύο φορές εμφανίστηκε, για λίγα λεπτά, στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, για να χαιρετίσει τους δεκάδες χιλιάδες υπηκόους της.

Την Τετάρτη, ακύρωσε μια προγραμματισμένη συνάντηση με υπουργούς και συμβούλους της, αφού οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί.

Την προηγούμενη ημέρα είχε δεχτεί τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τη διάδοχό του στο αξίωμα, τη Λιζ Τρας, στην οποία έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα τα Ανάκτορα, η Ελισάβετ εμφανιζόταν χαμογελαστή, να στηρίζεται σε ένα μπαστούνι και να ανταλλάζει χειραψία με τη νέα πρωθυπουργό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ