Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακυρώθηκε η τελετή για την αλλαγή φρουράς στο Μπάκιγχαμ

Τι αναφέρει η ειδική πινακίδα στην είσοδο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακυρώθηκε η τελετή αλλαγής φρουράς στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπως αναφέρει η ταμπέλα στην είσοδο
Ακυρώθηκε η τελετή αλλαγής φρουράς στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπως αναφέρει η ταμπέλα στην είσοδο © EPA/NEIL HALL

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ η παραδοσιακή τελετή για την αλλαγή φρουράς ακυρώθηκε, την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Με την ανησυχία για τη βασίλισσα Ελισάβετ και την υγεία της να χτυπά «κόκκινο» στη Βρετανία και σύσσωμη τη βασιλική οικογένεια να σπεύδει στο κάστρο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία, εντύπωση προκάλεσε αυτό που συνέβη έξω από το Μπάκιγχαμ.

Όπως μετέδωσε το BBC, ακυρώθηκε η παραδοσιακή τελετή αλλαγής φρουράς έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Σε εμφανές σημείο έχει τοποθετηθεί, μάλιστα, και σχετική πινακίδα που ενημερώνει για την συγκεκριμένη απόφαση. 

Πινακίδα στο Μπάκιγχαμ ενημερώνει ότι δεν θα γίνει η παραδοσιακή αλλαγή φρουράς
Πινακίδα στο Μπάκιγχαμ ενημερώνει ότι δεν θα γίνει η παραδοσιακή αλλαγή φρουράς © EPA/NEIL HALL

Στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ όλη η βασιλική οικογένεια

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, και τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της. Μαζί τους είναι ο εγγονός της, ο δούκας του Κέμπριτζ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως σχολίασε δημοσιογράφος του BBC, «υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε δει στο παρελθόν, το γεγονός ότι η ανακοίνωση εξεδόθη όταν συνήθως το παλάτι είναι τόσο απρόθυμο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας». 

Και πρόσθεσε: «Η διατύπωση της ανακοίνωσης...και η μετακίνηση των πιο σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Μπαλμόραλ, προς τη βασίλισσα, όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ξεκάθαρο βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας». 

Live: Scenes outside Buckingham Palace as Queen under 'medical supervision'

Χωρίς τη Μέγκαν Μαρκλ ο πρίγκιπας Χάρι στη Σκωτία - Πάει μόνος του να δει τη βασίλισσα Ελισάβετ

Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Χάρι, ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, μεταβαίνει μόνος του στη Σκωτία, χωρίς τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, για να δει τη γιαγιά του, αφού οι γιατροί εξέφρασαν ανησυχίες για την υγεία της.

Σημειώνεται ότι το BBC διέκοψε το κανονικό πρόγραμμά του και καλύπτει σε συνεχή ροή τις εξελίξεις γύρω από την υγεία της βασίλισσας, την ώρα που ο παρουσιαστής είναι ντυμένος στα μαύρα.

BBC interrupt live broadcast for update on Queen's health

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ