Κοσμος

Νότια Κορέα: Υγρός τάφος για 7 ανθρώπους υπόγειο πάρκινγκ που πλημμύρισε (βίντεο)

Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Στη Νότια Κορέα υπόγειο πάρκινγκ πλημμύρισε. Επτά νεκροί και δύο διασωθέντες. Ο τυφώνας Hinnamnor σάρωσε την πόλη Ποχάνγκ.

Δραματικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα στη Νότια Κορέα, όπου διασώστες μπήκαν με φουσκωτή βάρκα και ειδικό εξοπλισμό σε πλημμυρισμένο πάρκινγκ.

Επτά άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από το πάρκινγκ, το οποίο πλημμύρισε από τα ορμητικά νερά μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Hinnamnor την Τρίτη (6/9) το βράδυ. Είχαν κατέβει στο πάρκινγκ για να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους μετά την προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι διασώστες στο πλημμυρισμένο πάρκινγκ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δύο επιζώντες, οι οποίοι παρέμειναν για 12 ώρες πιασμένοι από σωλήνες στην οροφή της υπόγειας εγκατάστασης. Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε στην πόλη Ποχάνγκ.

Θρήνος για τους νεκρούς στο πλημμυρισμένο πάρκινγκ στη Νότια Κορέα

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γιόλ εξέφρασε τη θλίψη του για τους πνιγμούς, κάνοντας λόγο για «καταστροφή».

«Στο Ποχάνγκ οι κάτοικοι πήγαν να πάρουν τα οχήματά τους... αλλά υπέστησαν μια τέτοια καταστροφή, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ» δήλωσε, γνωστοποιώντας ότι η πόλη έχει χαρακτηριστεί ήδη «ζώνη ειδικής καταστροφής».

Ο τυφώνας Hinnamnor προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ζημιές στο οδικό δίκτυο και εκρίζωσε δέντρα. Πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα που έχει πλήξει τη Νότια Κορέα τα τελευταία χρόνια.