Κοσμος

Σολτς για ενεργειακή κρίση: Για όλα φταίει η Μέρκελ

«Διεξήγαγαν μάλιστα αμυντικές μάχες κατά κάθε μονάδας αιολικής ενέργειας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σολτς: Η Μέρκελ φταίει για την ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας στη Ρωσία
Ο Ολαφ Σόλτς © ΕPA Pool

Σολτς: Η Μέρκελ φταίει για την ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας στη Ρωσία.

Την Άγκελα Μέρκελ κατηγορεί ο Όλαφ Σόλτς για την ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις της δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «παρόλα αυτά η Γερμανία θα περάσει τον χειμώνα με θάρρος και σθένος».

Υιοθετώντας επιθετικούς τόνους, ο γερμανός καγκελάριος επέκρινε την ενεργειακή πολιτική των συντηρητικών κυβερνήσεων CDU-CSU, που οδήγησαν στην υπερβολική εξάρτηση της Γερμανίας από το εισαγόμενο από τη Ρωσία φυσικό αέριο.

Η Ανγκέλα Μέρκελ που βρέθηκε στην εξουσία από το 2005 μέχρι το 2021, «φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι η Γερμανία έλαβε τις αποφάσεις για την έξοδο από τον άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια, χωρίς να έχει ποτέ την δύναμη να δεσμευθεί σε οτιδήποτε, ούτε να προωθήσει την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», κατήγγειλε ο Ολαφ Σολτς.

«Διεξήγαγαν μάλιστα αμυντικές μάχες κατά κάθε μονάδας αιολικής ενέργειας και κάθε αμυντική μάχη των τελευταίων αυτών ετών έβλαψε την Γερμανία», συνέχισε ο Ολαφ Σολτς, πρώην υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος της τελευταίας κυβέρνησης συνασπισμού της Μέρκελ.

Τέλος, ο Σολτς κατηγόρησε εκ νέου τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί ως «όπλο» τις προμήθειες φυσικού αερίου και προσπαθεί να εκβιάσει τη Γερμανία και τους Ευρωπαίους εταίρους της. Απέρριψε επίσης την αιτιολογία της Gazprom για διαρροή στην τουρμπίνα του αγωγού Nord Stream 1 κάνοντας λόγο για «προσποίηση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ