Κοσμος

Βροχή αρνητικών σχολίων στη Βρετανία για το πούρο της νέας υπουργού Υγείας (εικόνα)

Το «alter ego» της νέας πρωθυπουργού, η Τέρεζ Κόφεϊ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τερέζ Κόφι
Τερέζ Κόφι © Getty Images/Ideal Image

Βρετανία: Αντιδράσεις για το πούρο της νέας Υπουργού Υγείας. 

O διορισμός της Τέρεζ Κόφεϊ ως νέας υπουργού Υγείας φαίνεται πως τάραξε τους Βρετανούς χρήστες των social media, με το Twitter να παίρνει φωτιά μετά την ανακοίνωση των νέων της καθηκόντων. Ένας από τους λόγους: μια φωτογραφία από ένα πάρτι του περιοδικού Spectator το 2015. Η φωτογραφία αυτή φαίνεται πως την έχει στοιχειώσει, με την ίδια να δηλώνει αργότερα: «Μου αρέσει να απολαμβάνω ένα πούρο. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είχα χύσει κάτι στην μπλούζα μου. Φαινόμουν πολύ περίεργη. Δεν θα με ξαναδείτε να καπνίζω πούρο μπροστά σε κανέναν. Δεν είναι μια φωτογραφία για την οποία είμαι περήφανη».

«Μας τρολάρουν» είναι μια φράση που «παίζει» πολύ τις τελευταίες ώρες στο Twitter για την Τερέζ Κόφεϊ.

Και δεν είναι μόνο αυτή η φωτογραφία που έχει εξοργίσει τους Βρετανούς για τον διορισμό της, αλλά και οι απόψεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, έχει ψηφίσει κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων και συνεχίζει να αντιτίθεται στην ισότητα για τα γκέι ζευγάρια, ενώ δηλώνει και κατά των αμβλώσεων.

Όσο αφορά τη σχέση της με την πρωθυπουργό είναι φίλες από τα φοιτητικά τους χρόνια και είναι γνωστές από ορισμένους συναδέλφους τους ως «Γιν και Γιανγκ», ενώ η Τρας αναφέρεται στην Κόφεϊ χαϊδευτικά ως «Τιζ». Η φιλία τους ισχυροποποήθηκε αφότου εξελέγησαν στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά το 2010 και συνεργάστηκαν στενά για τοπικά ζητήματα σε γειτονικές εκλογικές περιφέρειες. Ξεκίνησαν ως αντίπαλες στην κούρσα του Νοτιοδυτικού Νόρφολκ το 2007, με την Τρας να θριαμβεύει και να παίρνει την Κόφι υπό την προστασία της.

Οι δυο τους μοιράζονται μια αγάπη για το καραόκε, κάτι που τους προκάλεσε μπελάδες στο παρελθόν. Οι τακτικές βραδιές καραόκε τους στον υπουργικό διάδρομο στη Βουλή των Κοινοτήτων έχουν κατά καιρούς γίνει τόσο θορυβώδεις που επισημάνθηκαν από τις αρχές. Η Κόφεϊ έχει δείξει απόλυτη πίστη στο νέο της «αφεντικό» εδώ και πολλά χρόνια. Όχι μόνο διεξήγαγε την επιτυχημένη εκστρατεία της Τρας εναντίον του Ρίσι Σούνακ για την ηγεσία, αλλά την συμβούλεψε ορθά να μη σταθεί ενάντια στον Μπόρις Τζόνσον στον διαγωνισμό ηγεσίας του 2019, ανοίγοντάς της το δρόμο για να γίνει η διάδοχός του.

Πιστή οπαδός του ποδοσφαίρου, ήταν τακτική στο Άνφιλντ, την έδρα της Ποδοσφαιρικής Λέσχης Λίβερπουλ, και ήταν η πρώτη βουλευτής που ζήτησε να ανακηρυχθεί ιππότης ο θρυλικός πρώην παίκτης και προπονητής Κένι Νταλγκλίς. Τον περασμένο μήνα ήταν στο Γουέμπλεϊ με την Τρας και τη Ναντίν Ντόρις, τότε υπουργό Πολιτισμού, για να επευφημήσει την ομάδα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον της Γερμανίας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ