Κοσμος

Netflix: Η Σαουδική Αραβία και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου καταγγέλλουν παραβίαση των «ισλαμικών αξιών»

Η αφορμή δόθηκε από καρτούν που έδειχνε δύο έφηβες να φιλιούνται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Netflix
Netflix © Unsplash

Η Σαουδική Αραβία και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου καταγγέλλουν το Netflix για παραβίαση των «ισλαμικών αξιών» και προώθηση της ομοφυλοφιλίας

Τα κράτη του Κόλπου απαίτησαν από το Netflix να αφαιρέσει όλο το περιεχόμενο που θεωρείται ότι παραβιάζει «τις ισλαμικές και κοινωνικές αξίες και αρχές», αναφέρουν τα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόσφατο υλικό, συμπεριλαμβανομένου αυτού που προορίζεται για παιδιά, παραβιάζει τους κανονισμούς, προειδοποίησαν σε ανακοίνωσή τους οι εποπτικές αρχές των μέσων ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας έδειξε θολά αποσπάσματα από την παράσταση κινουμένων σχεδίων Jurassic World: Camp Cretaceous, στο οποίο δύο έφηβες ομολογούν ότι αγαπιούνται και φιλιούνται.

Πλάνα από την αμφιλεγόμενη γαλλική ταινία Cuties εμφανίστηκαν επίσης στο ρεπορτάζ της Al Ekhbariya TV, μαζί με μια λεζάντα που κατηγορεί το Netflix ότι αποτελεί «κινηματογραφική κάλυψη για ανήθικα μηνύματα που απειλούν την υγιή ανατροφή των παιδιών».

Ένα άλλο βίντεο στον ιστότοπο της Al Ekhbariya ισχυρίστηκε ότι η υπηρεσία streaming «προωθεί την ομοφυλοφιλία εστιάζοντας υπερβολικά στους ομοφυλόφιλους».

Το κανάλι πήρε επίσης συνεντεύξεις από διάφορα δημόσια πρόσωπα με τα οποία διατυπώθηκαν παρόμοιες κατηγορίες και κάλεσε τις αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα.

«Το Netflix ενημερώθηκε για να αφαιρέσει αυτό το περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που απευθύνεται σε παιδιά, και να διασφαλίσει την τήρηση των νόμων», ανέφερε η κοινή δήλωση της Γενικής Επιτροπής Οπτικοακουστικών Μέσων της Σαουδικής Αραβίας και της Επιτροπής Αξιωματούχων Ηλεκτρονικών Μέσων του ΣΣΚ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ