Κοσμος

Μία πασμίνα για τους Σπαρτιάτες που κρυώνουν

Winter is coming, ή: Η επέλαση του μπολσεβίκικου εθνικοσοσιαλισμού

Κυριάκος Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πουτινική προπαγάνδα ακόμη δεν είπε την τελευταία της λέξη.

Σε ένα κλειστό φόρουμ που παρακολουθώ —σχετικό με τα αθλητικά αλλά και με πιο νορμάλ περιφερειακή θεματολογία— ένας χρήστης ανέβασε ένα βιντεάκι με την υπαίθρια χιπ-χοπ συναυλία που διοργανώθηκε τις προάλλες στο Κίεβο, μία από τις πιο ωραίες πράξεις αντίστασης στον κατακτητή, σχολιάζοντας: «Γι’ αυτούς θα παγώσετε τον χειμώνα, ηλίθιοι Ευρωπαίοι;» (Δεν είπε «ηλίθιοι», είπε άλλη λέξη).

Τώρα, ο συγκεκριμένος είναι γνήσιος εθνικοσοσιαλιστής, από τους κανονικούς —επίτηδες δεν λέω «νεοναζί» για να μην πάει ο νους σας σε ξυρισμένα κεφάλια, αλαλία, σάλια στο πιγούνι και άρβυλα· όχι, μιλώ για εκείνη την κατηγορία ναζί που φαίνονται κανονικοί άνθρωποι και που πάνε στο θέατρο—, στο παρελθόν μάλιστα έχει δηλώσει ευθέως ότι καλώς γίνεται ο πόλεμος και ότι ήταν βέβαια αναπόφευκτος, υπ’ ευθύνη της Δύσης. Έχει μπόλικους τέτοιους, αλλά δεν παύουν να είναι μια οχληρή μειονότητα.

Όμως, αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από το κλίμα των ημερών —βλέπε και Τσεχία, όπου χρυσαυγίτες, κομουνιστές, εθνίκια, fake αναρχικοί, ρατσιστικές οργανώσεις ξανθών κάφρων, αρνητές του κορονοϊού και των μέτρων κοινωνικής προστασίας, πανκ μπάντες και παραεκκλησιαστικές ενώσεις κατά των αμβλώσεων διαδήλωσαν μαζί υπέρ του Πούτιν— είναι, νομίζω, το εξής: αυτή είναι μόνο η αρχή.

Όλο τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο αυτά θα ακούμε όπου και να γυρίσουμε το κεφάλι μας. Θα ΣΙΧΑΘΕΙ η ψυχή μας. Όλοι οι μπρουτάλ, μάτσο ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ, ανάμεσα στις σφαλιάρες που θα ρίχνουν στις γυναίκες τους, θα λένε 24/7 ότι κρυώνει ο κώλος τους και ότι αναγκάζονται να φοράνε δύο-δύο τα πουλόβερ. Ότι ξυλιάσανε προκαταβολικά από το κρύο. (Κι ας έχει 30 βαθμούς). Ότι λιγοθυμάνε τα παιδάκια, παθαίνουνε οι γέροι από αναθυμιάσεις, ότι ξανάρθε το smog από τα καμένα κόντρα-πλακέ, ότι πέφτουν από τα μπαλκόνια ο κοσμάκης και αυτοκτονούν μαζικά από τους φουσκωμένους λογαριασμούς. (Ακόμη και αν οι λογαριασμοί είναι ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ). Ότι ο Κούλης πρέπει να πάει στο ειδικό δικαστήριο, ότι ζήτω η αμεσοδημοκρατία, ότι η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ότι, ότι. Δεν θα υπάρξει ούτε μισός «This is Sparta» και <ΜΟΛ΄ΟΝ ΛΑΒΈ!1!> που δεν θα ισχυρίζεται ότι είμαστε πολύ λίγοι και πολύ αδύναμοι εμείς οι Ευρωπαίοι, πολύ snowflakes, για να τα βάλουμε με τη ρώσικη αρκούδα, η οποία ρώσικη αρκούδα μάλιστα ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ από τις κυρώσεις. (Ακόμη και αν δεν έχουν καπάκια για τα μπουκάλια της βότκας). Ότι αν συνεχίσουμε αυτό το βιολί θα μας αρχίσουν στα πυρηνικά και θα γίνουμε Χιροσίμα. Ότι δεν θα αντέξουμε επειδή δεν μπορούμε να αντέξουμε. Ότι η Φιλελεύθερη Δημοκρατία είναι γκέι.

Και πάλι, δεν θα είναι μόνοι αυτοί οι τύποι. Ήδη όλοι ξέρετε πως διάφοροι αρχιλαϊκιστές διανοούμενοι του σαλονιού, του σχοινιού και του παλουκιού προπαγανδίζουν νυχθημερόν μέσα από τις στήλες τους στα σάιτ, ή στα προφίλ τους, τα χίλια δίκια της Ρωσίας και γράφουν λιβέλους κατά της Δύσης, μόνο και μόνο (που μακάρι να πληρώνονταν όλοι τους απευθείας από την KGB!) επειδή οι ίδιοι ηδονίζονται και ανατσουτσουρώνουν στην εικόνα του δικτάτορα Πούτιν πάνω στ’ άλογο, να διασχίζει γυμνόστηθος τη στέπα, οδεύοντας προς την όλο φρου-φρου κι αρώματα, παρηκμασμένη Δύση, αυτό τον Οίκο τον Όσερ που τάχα καταρρέει.

Παλαιοί κομουνιστές, σαφρακιασμένοι Ρηγάδες, αποτυχημένοι καθηγητές της Παντείου, καφενόβιοι θεράποντες πασών των ολιγαρχιών και κάθε απολυταρχικού-φασιστικού καθεστώτος —κάτι Ρωσίες, κάτι Κίνες, κάτι Κούβες, κάτι φρικώδεις αραβικές θεοκρατίες: όλα τα ανώμαλα τα αγάπησαν σαν νέοι—, ο θίασος ποικιλιών τής πάλαι ποτέ ηγεμονεύουσας Αριστεράς θα παρελαύνει ακούραστα σ’ αυτό το ανατριχιαστικό βαριετέ, σε αγαστή συνεργασία με ό,τι χειρότερο έχουν να επιδείξουν η Ακροδεξιά, ο εθνικισμός και οι «Προς την Νίκην!» όμιλοι.

Ακόμη δεν έχουμε ακούσει τίποτε από όσα έχουν να μας πουν. Φανταστείτε όλη την αντιεμβολιαστική προπαγάνδα, επί εκατό.

«Γιατί να πληρώνεις χρυσάφι το ρεύμα; Για τον ναζί κωμικό κοκάκια με τα τακούνια;» Αυτό, κάθε μέρα.

* * *

Η απαξίωση της πιο ωραίας ανθρώπινης επιδίωξης, της Ελευθερίας· η θυσία του αίματος· το ωραίο χαμόγελο των νεκρών μαχητών· η υπόσχεση της Δημοκρατίας: τίποτε δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε κάποιον που γίνεται αυτοβούλως, και επωνύμως, τρολ.

Μην ανησυχείτε, παρ’ όλα αυτά. Η Φιλελεύθερη Δημοκρατία δεν είναι απλώς η πιο «καλή». (Που είναι). Ούτε καν η πιο δυνατή. (Που είναι). Είναι και η πιο σκληρή. Κι όταν λέει, «Δεν θα περάσει ο φασισμός», το αποδεικνύει με την τρομερή βία των όπλων της. Και της αρέσει να το κάνει. Ηδονίζεται κι αυτή. This is the Way.