Κοσμος

Ιρλανδία: 20χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αδέλφια-Πέταξε τα δύο από μπαλκόνι

Στο νοσοκομείο 14χρονος και η μητέρα του

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιρλανδία: Δολοφονία τριών παιδιών σε σπίτι - Σύλληψη του 20χρονου υπόπτου - Η περιγραφή γειτόνων

Η αποτρόπαια δολοφονία τριών αδελφών στο Δουβλίνο συγκλονίζει την Ιρλανδία. Η 18χρονη Λίζα Κας και τα 8χρονα δίδυμα αδέλφια της, Τσέλσι και Κρίστι Κάουλι, εντοπίστηκαν νεκρά στο σπίτι τους. Ύποπτος για το έγκλημα είναι ένας 20χρονος, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο 14χρονος αδελφός των θυμάτων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς να φέρει τραύματα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του. Η 40χρονη μητέρα τους δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού, αλλά έλαβε ιατρική περίθαλψη την Κυριακή και πήρε εξιτήριο.

Η αστυνομία πιστεύει ότι και τα τέσσερα αδέρφια μαχαιρώθηκαν με ένα αντικείμενο με μακριά λεπίδα από έναν γνωστό τους άνδρα στο σπίτι τους στο κτήμα Rossfield στο Tallaght, στο Νότιο Δουβλίνο. Η Irish Mirror αναφέρει ότι ο ύποπτος πέταξε τα δίδυμα από ένα παράθυρο στον επάνω όροφο, αφού τα μαχαίρωσε. 

Οι γείτονες ανέφεραν ότι άκουσαν ουρλιαχτά από το σπίτι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με έναν ντόπιο να λέει ότι άκουσαν μια γυναίκα να φώναζε «βοήθα με, βοήθησέ με», ενώ φέρεται να άκουσαν και τον ήχο ενός παραθύρου που έσπασε. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα και παίρνει καταθέσεις από γείτονες πόρτα-πόρτα. Η υπουργός Δικαιοσύνης Helen McEntee περιέγραψε το περιστατικό ως «τραγωδία τόσο φρικτή και σπαρακτική που είναι δύσκολο να γίνει κατανοητή. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και την τοπική κοινωνία καθώς αντιμετωπίζουν αυτό το ασύλληπτο έγκλημα», έγραψε ο McEntee στο Twitter. 


Το Senior National School του St. Aidan, στο οποίο φοιτούσαν τα δίδυμα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η σχολική κοινότητα ήταν βαθιά λυπημένη για το περιστατικό. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Ως σχολείο, προτεραιότητά μας θα είναι να κάνουμε κάθε βήμα για να διασφαλίσουμε ότι οι ανάγκες των μαθητών μας και των οικογενειών τους ικανοποιούνται, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Γείτονες και φίλοι έχουν αφήσει λουλούδια και σημειώματα έξω από το σπίτι στη μνήμη των τριών παιδιών.