Κοσμος

Η Λιζ Τρας υπόσχεται «πάγωμα» των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών ενόψει χειμώνα

Τι απαντάει ο Σουνάκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιζ Τρας
Λιζ Τρας © EPA/ PETER POWELL

Βρετανία: Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας εξετάζει το ενδεχόμενο να παγώσει τους λογαριασμούς ενέργειας για εκατομμύρια νοικοκυριά τον χειμώνα.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας εξετάζει το ενδεχόμενο να παγώσει τους λογαριασμούς της ενέργειας για εκατομμύρια νοικοκυριά αυτόν το χειμώνα, αν γίνει πρωθυπουργός, όπως ανέφερε αργά χθες, Κυριακή, η εφημερίδα “The Telegraph,” επικαλούμενη πηγές της εκστρατείας για την εκλογή της, που έχουν λάβει γνώση για σχετικές συζητήσεις, αλλά και κύκλους ενεργειακής εταιρίας.

Ο αντίπαλός της Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι θα στόχευε περαιτέρω πληρωμές στους φτωχότερους.

Ένας από τους δύο υποψήφιους θα ανακοινωθεί ως ο επόμενος ηγέτης των Τόρις σήμερα και θα αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ την επόμενη ημέρα.

Έχουν δεχτεί πιέσεις να διευκρινίσουν πώς θα προστατεύσουν τα νοικοκυριά με αυξανόμενους λογαριασμούς, καθώς και να δώσουν βοήθεια στις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν καλύπτονται από το ανώτατο όριο των εγχώριων τιμών.

Ο Σουνάκ δήλωσε ότι οι περαιτέρω πληρωμές για την ενέργεια, πέραν αυτών που ανακοίνωσε ως καγκελάριος, θα πρέπει να στοχεύουν στους συνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους.

Υποστήριξε ότι η προτεινόμενη από τον ίδιο μείωση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς ενέργειας θα παρείχε επίσης κάποια βοήθεια για όλους.

Είπε επίσης ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την προοπτική διακοπών ρεύματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα για τη μείωση των προμηθειών, καθώς η κατάσταση είναι «σοβαρή» και θα χρειαστεί «κάθε απαραίτητο μέσο».

«Φυσικά δεν θέλουμε να βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση, αλλά νομίζω ότι είναι υπεύθυνο να μην το αποκλείσουμε», πρόσθεσε.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ