Κοσμος

Η Σιγκαπούρη τιμώρησε με αποκλεισμό τον μοναδικό της Ολυμπιονίκη για χρήση κάνναβης στο Βιετνάμ

Ο «εθνικός κολυμβητής» Τζόζεφ Σκούλινγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
schooling

Ο ο πρώτος χρυσός ολυμπιονίκης της Σιγκαπούρης Τζόζεφ Σκούλινγκ και η τιμωρία για τη χρήση κάνναβης.

Ο πρώτος χρυσός ολυμπιονίκης της Σιγκαπούρης, Τζόζεφ Σκούλινγκ, αποβλήθηκε από τους αγώνες αφού παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση κάνναβη στο Βιετνάμ τον Μάιο.

«Επέδειξα κακή κρίση και λυπάμαι», δήλωσε.

Ο 27χρονος έγινε τοπικός αθλητικός ήρωας όταν κέρδισε το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της χώρας στους Αγώνες του Ρίο το 2016.

Αλλά το σκάνδαλο έχει πλέον διχάσει την κοινή γνώμη σε μια χώρα γνωστή για τους αυστηρούς νόμους περί ναρκωτικών.

Πολλοί εξέφρασαν τη συμπάθειά τους για τον «εθνικό κολυμβητή», σημειώνοντας ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει τον περασμένο Νοέμβριο και ότι ο ίδιος αντιμετώπιζε τεράστια πίεση ως αθλητής.

«Κάθε νέος άνθρωπος κάνει λάθη», σχολίασε ένα άτομο σε ένα άρθρο σχετικά με την υπόθεση. Ένας άλλος έγραψε: «Αυτό δεν είναι τίποτα. Πολλοί το έχουν δοκιμάσει στο εξωτερικό».

Ωστόσο, υπήρχαν και εκείνοι που καταδίκασαν τον Σκούλινγκ. «Είναι εντελώς απαράδεκτο ως κορυφαίος αθλητής που υποτίθεται ότι αποτελεί εθνικό πρότυπο», ανέφερε ένας σχολιαστής στο Facebook.

Η Σιγκαπούρη απαγορεύει την κατανάλωση ναρκωτικών εντός της επικράτειάς της και διώκει επίσης όσους παίρνουν ναρκωτικά στο εξωτερικό. Οι πολίτες ή οι μόνιμοι κάτοικοι που αποτυγχάνουν στις εξετάσεις ούρων για παράνομα ναρκωτικά αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια και πρόστιμο 20.000 S$ (14.300 δολάρια, 12.300 λίρες).

Διαθέτει επίσης υποχρεωτική θανατική ποινή για τη διακίνηση ναρκωτικών, η οποία γίνεται όλο και πιο αμφιλεγόμενη καθώς όλο και περισσότεροι νέοι Σιγκαπούρηδες αρχίζουν να μιλούν κατά της θανατικής ποινής.

Σε δήλωσή του, ο Σκούλινγκ ζήτησε συγγνώμη που οι πράξεις του προκάλεσαν πόνο στην οικογένειά του και στους νεαρούς θαυμαστές του που τον θαύμαζαν.

«Υπέκυψα σε μια στιγμή αδυναμίας αφού πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου», δήλωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ