Κοσμος

Ο στρατός της Ταϊβάν έβαλε για πρώτη φορά κατά κινεζικού drone

Τι συνέβη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ταϊβάν: Ο στρατός έβαλε για πρώτη φορά κατά κινεζικού drone που παραβίασε τον εναέριο χώρο

Ο στρατός της Ταϊβάν εκτόξευσαν πραγματικά πυρά ενάντια σε κινεζικό drone που δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις καθώς πετούσε πάνω από το νησί Ερντάν, σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου 2022.

Η στρατιωτική διοίκηση δήλωσε ότι εντοπίστηκαν τρία drones, το καθένα από τα οποία πετούσαν πάνω από τα νησιά Ντάνταν, το Έρνταν και τη νησίδα Σι αντίστοιχα, τα οποία ανήκουν στην περιφέρεια της. Αφού προειδοποιήθηκαν από ταϊβανέζους στρατιώτες με φωτοβολίδες, τα UAV πέταξαν μακριά από τα νησιά προς την κατεύθυνση της Κίνας.

Λίγο αργότερα, ένα άλλο κινεζικό drone εισήλθε ξανά στον εναέριο χώρο πάνω από τα ύδατα του νησιού Ερντάν. Τα στρατεύματα της Ταϊβάν εξέδωσαν και πάλι προειδοποιήσεις σύμφωνα με τις διαδικασίες.

Ωστόσο, επειδή το drone συνέχισε να κάνει κύκλους πάνω από το νησί, οι στρατιώτες «εξαπέλυσαν αμυντικά πυρά για να απομακρύνουν το αεροσκάφος».

Το περιστάτικό αυτό έρχεται μετά τις προειδοποιήσεις της Ταϊβάν ότι θα καταρρίπτει πλέον τα κινεζικά drones που δεν τηρούν τις προειδοποιήσεις και εισβάλουν στον εναέριο χώρο της. Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, το στρατιωτικό επιτελείο δήλωσε ότι θα πραγματοποιεί στο εξής μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων για την αντιμετώπιση των drones, η οποία θα περιλαμβάνει «εκτόξευση φωτοβολίδων σήματος, αναφορά της εισβολής, εκδίωξη του drone και κατάρριψή του».