Κοσμος

Φορτηγό έχυσε 150.000 ντομάτες σε αυτοκινητόδρομο στην Καλιφόρνια και προκάλεσε τροχαία (εικόνες)

Πώς έγινε το ιδιαίτερο τροχαίο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καλιφόρνια: Ντομάτες σε αυτοκινητόδρομο μετά από εκτροπή φορτηγού - Σύγκρουση επτά οχημάτων και τραυματίες

Ένα ιδιαίτερο τροχαίο ατύχημα καταγράφηκε τη Δευτέρα (29/8) στον αυτοκινητόδρομο Interstate 80 στην Καλιφόρνια. Φορτηγό που μετέφερε περισσότερες από 150.000 ντομάτες εξετράπη της πορείας του με συνέπεια το φορτίο να χυθεί στην άσφαλτο και να προκληθούν συγκρούσεις ανάμεσα σε επτά αυτοκίνητα. 

Από τη σύγκρουση τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ και ο τέταρτος νοσηλεύεται με σπασμένο πόδι. 

Σύμφωνα με αναφορές, η αρχική σύγκρουση προκάλεσε την παρεκτροπή του φορτηγού με ντομάτες στο κεντρικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου, χύνοντας ντομάτες μεγέθους γροθιάς σε μέρος του αυτοκινητόδρομου.

Τα αυτοκίνητα περνούσαν πάνω από τις ντομάτες, δημιουργώντας έναν επικίνδυνο πολτό από χυμό ντομάτας, λάδι και βρωμιά. «Αυτές οι φλούδες ντομάτας μόλις χτυπήσουν στην άσφαλτο είναι σαν να περπατάς στον πάγο», είπε ο αξιωματικός Jason Tyhurst, μιλώντας στους New York Times. Τα συνεργεία καθαρισμού ξεκίνησαν άμεσα δουλειά, προκειμένου να καθαρίσουν το οδόστρωμα και ο δρόμος άνοιξε ξανά μετά από αρκετές ώρες. 

Σύμφωνα με την Ένωση Καλλιεργητών Τομάτας της Καλιφόρνια, το Golden State παράγει περισσότερο από το 90% των επεξεργασμένων ντοματών της χώρας και σχεδόν το ήμισυ της παγκόσμιας επεξεργασμένης ντομάτας.

Με πληροφορίες από BBC