Κοσμος

Τουρκία: Σε κατ' οίκον περιορισμό η τραγουδίστρια Gulsen μετά την αποφυλάκιση

Ο λόγος δίωξής της από τις αρχές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Gulsen: Η αποφυλάκιση της τραγουδίστριας και ο περιορισμός από τις αρχές της Τουρκίας - Η κατηγορία

Η Τουρκάλα τραγουδίστρια Gulsen υποχρεώθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να γίνει η δίκη της για «υποκίνηση μίσους», κατηγορία που της αποδόθηκε από τις τουρκικές αρχές, μετά τα σχόλια της για τους αποφοίτους των θρησκευτικών λυκείων της χώρας κατά τη διάρκεια συναυλίας.

Η Gulsen αποφυλακίστηκε αφού το Πρωτοδικείο Κακουργημάτων της Τουρκίας έκανε δεκτή την έφεσή της. H ποπ τραγουδίστρια Gulsen, στη διάρκεια μίας συναυλίας της τον περασμένο Απρίλιο, αστειευόμενη είχε πει: «Είναι διεστραμμένος, έχει βγει από τις σχολές ιεροκηρύκων». Η αναφορά της τραγουδίστριας στα περί διαστροφής συνδέεται με τις αποκαλύψεις το προηγούμενο διάστημα για βιασμούς ανηλίκων σε θρησκευτικά οικοτροφεία και κατηχητικά φροντιστήρια ανάγνωσης του Κορανίου. Η δήλωσή της προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών από τους θρησκευόμενους κύκλους, στην πλειονότητα τους φιλοκυβερνητικούς, που θεωρήθηκε συλλήβδην προσβολή για τους αποφοίτους των θρησκευτικών σχολών.

Η ίδια έγραψε στο Twitter ότι αστειευόταν με συναδέλφους της και ζήτησε συγγνώμη από όσους πιθανώς έθιξε. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Gulsen δέχεται πυρά από «κύκλους της θρησκείας», αφού και στο παρελθόν είχε σχολιαστεί για τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις της, όσο και τις πολιτικές τοποθετήσεις της υπέρ των γυναικών.