Κοσμος

Ταϊλάνδη: Nτύθηκε στρουθοκάμηλος σε ζωολογικό κήπο και πιάστηκε με απόχη

Ήταν άσκηση για να αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη «απόδραση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φύλακας ζωολογικού κήπου ντύθηκε στρουθοκάμηλος και πιάστηκε με απόχη
.CHIANG MAI ZOO FACEBOOK PAGE

Φύλακας ζωολογικού κήπου ντύθηκε στρουθοκάμηλος και πιάστηκε με απόχη.

Ένας άνδρας μεταμφιέστηκε σε στρουθοκάμηλο και έτρεχε μέσα σε ζωολογικό κήπο στην Ταϊλάνδη, προτού τον ακινητοποιήσουν με μια τεράστια απόχη. Πρόκειται για ένα μέλος του προσωπικού που συμμετείχε σε μια άσκηση άσκησης ετοιμότητας στον ζωολογικό κήπο, σχεδιασμένη έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μια «απόδραση» στρουθοκαμήλου από το χώρο της.

Παρότι η στρουθοκάμηλος είναι ένα πτηνό που δεν πετά, ο δημοφιλής ζωολογικός κήπος στη βόρεια Ταϊλάνδη - που φιλοξενεί περίπου 400 είδη - θέλησε να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο. Έτσι, στήθηκε άσκηση με προσομοίωση διάφορων έκτακτων καταστάσεων.

Τελικά, «αιχμαλωτίστηκε» και τρεις άλλοι εργαζόμενοι τον συνόδευσαν, ο ένας από τους οποίους κρατούσε μια τεράστια απόχη. Στην τελευταία φωτογραφία που αναρτήθηκε, η ομάδα του ζωολογικού κήπου πανηγυρίζει, ανάμεσά τους και η «στρουθοκάμηλος».

Η στρουθοκάμηλος είναι το μεγαλύτερο πτηνό στον κόσμο. Το ύψος της φτάνει έως τα 2,7 μ. και το βάρος της τα 160 κιλά, σύμφωνα με το National Geographic. Μια τρομαγμένη στρουθοκάμηλος έχει την ικανότητα να τρέξει σε ταχύτητα έως 70 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να δώσει δυνατές κλωτσιές, ικανές να σκοτώσουν λιοντάρι ή άλλα μεγάλα ζώα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY