Κοσμος

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας αγόρασε το ακριβότερο «σπίτι» του Ντουμπάι (φωτό)

Ο Μουκές Αμπάνι είναι ο 10ος στην λίστα του Forbes

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μουκές Αμπάνι: Αγόρασε το ακριβότερο σπίτι του Ντουμπάι. 

Η Reliance Industries Ltd. του Μουκές Αμπάνι είναι τελικά ο μυστηριώδης αγοραστής μιας παραθαλάσσιας βίλας 80 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ντουμπάι, στη μεγαλύτερη αγορά του είδους που έχει γίνει ποτέ στα Εμιράτα σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ακίνητο στο Palm Jumeirah αγοράστηκε νωρίτερα φέτος για τον νεότερο γιο του, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους, ζητώντας να μην κατονομαστεί. Η έπαυλη δίπλα στην παραλία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του τεχνητού αρχιπελάγους σε σχήμα φοίνικα και διαθέτει 10 υπνοδωμάτια, ιδιωτικό σπα και εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, ανέφεραν τα τοπικά μέσα.

Μουκές Αμπάνι: Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας

Ο Αμπάνι είναι o 10ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που υπολογίζεται από το Forbes στα 96,6 δισ. δολάρια. Ο 65χρονος Ινδός επιχειρηματίας είναι επικεφαλής της Reliance Industries, ενός πολυσχιδούς ομίλου με συμφέροντα στο πετρέλαιο, τις τηλεπικοινωνίες και το λιανεμπόριο, μεταξύ άλλων. Η Reliance ιδρύθηκε το 1966 από τον πατέρα του, Dhirubhai Ambani, έναν βιοτέχνη που ασχολούνταν με τα υφάσματα. Έκτοτε, γιγαντώθηκε στη μεγαλύτερη εταιρεία της Ινδίας, με ετήσιο τζίρο περίπου 75 δισ.  δολαρίων.

 Ο Dhirubhai πέθανε το 2002, σε ηλικία 69 ετών, χωρίς να αφήσει διαθήκη, με αποτέλεσμα ο έλεγχος της εταιρείας να περάσει στα χέρια των δύο γιων του, Mukesh και Anil Ambani. Ακολούθησε μία πικρή διαμάχη ανάμεσα στα δύο αδέρφια, με τη μητέρα τους να είναι τελικά εκείνη που διαπραγματεύτηκε μία συμφωνία για το μοίρασμα της κληρονομιάς και της οικογενειακής περιουσίας, το 2005. 

Έτσι, ο Μουκές Αμπάνι πήρε τον έλεγχο των σημαντικότερων δραστηριοτήτων της Reliance, αποκτώντας τις μονάδες πετρελαίου, φυσικού αερίου, πετροχημικών και διύλισης.