Κοσμος

Manizha Sangin: Εκστρατεία μίσους στη Ρωσία κατά της εκπροσώπου στην Eurovision 2021

Οι δηλώσεις της υπέρ της ειρήνης την έβαλαν στη «μαύρη λίστα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Manizha Sangin: Η επίθεση στην τραγουδίστρια που εκπροσώπησε τη Ρωσία στην Eurovision το 2021. 

Manizha Sangin, η τραγουδίστρια που εκπροσώπησε τη Ρωσία στην Eurovision 2021, βρίσκεται στο στόχαστρο εκστρατείας εκφοβισμού, μετά την απόφασή της να αντιτεθεί στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο «αδελφική σύγκρουση» που έρχεται «ενάντια στη θέληση» του ρωσικού λαού.

Τις τελευταίες ημέρες οι προγραμματισμένες συναυλίες της στη Ρωσία, ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, τη στιγμή που διοργανωτές λαμβάνουν καθημερινά απειλητικά μηνύματα για τα επικείμενα event. Στην πλατφόρμα Telegram δημοσιεύτηκαν πρόσφατα τα προσωπικά στοιχεία και τα τηλέφωνα των διοργανωτών του φεστιβάλ του φρουρίου Aleksandrovskaya. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ επιβεβαίωσαν ότι είχαν βομβαρδιστεί με καταγγελίες. «Δυστυχώς, λάβαμε πράγματι σημαντικό αριθμό αρνητικών email και κλήσεων από ανθρώπους που φαίνεται να είναι δυσαρεστημένοι με τη στάση της Manizha», είπαν στο BBC.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το περιοδικό Sobaka.ru δημοσίευσε ένα εξώφυλλο για την τραγουδίστρια, ενώ συμπεριλήφθηκε σε μια ανεπίσημη λίστα με τους «καλλιτέχνες της μαύρης λίστας» που κυκλοφόρησε μεταξύ των ρωσικών εταιρειών μέσων ενημέρωσης. 

Manizha Sangin: Το τραγούδι για την ειρήνη 

Η Manizha Sangin, της οποίας ο αρραβωνιαστικός είναι κατά το ήμισυ Ουκρανός, έχει μιλήσει επανειλημμένα για την εισβολή της Ρωσίας, εκφράζοντας την αντίθεσή της. «Δεν θέλω τίποτα άλλο από την ειρήνη. Παιδιά, γυναίκες, στρατιώτες πεθαίνουν εδώ κι εκεί», είχε γράψει στο Instagram η τραγουδίστρια, ενώ αποκάλυψε τις μνήμες της από τον εμφύλιο στο Τατζικιστάν.«Όταν βλέπεις αυτές τις τραγωδίες από μέσα, η θέση σου είναι ξεκάθαρη: Δεν θέλεις ποτέ να ξανασυμβεί αυτό σε κανέναν».

Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Manizha Sangin, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι με τον τίτλο Soldier, που γράφτηκε αρχικά για τον πόλεμο στην πατρίδα της, το οποίο επαναλαμβάνει αρκετές φορές στο ρεφρέν τον στίχο: «Stop the war». 

 

Η Sangin πραγματοποιεί συναυλίες και βοηθά τους Ουκρανούς πρόσφυγες μέσω της φιλανθρωπικής της οργάνωσης. «Φυσικά υπάρχουν φόβοι» για την ασφάλειά της, πρόσθεσε ο εκπρόσωπός της, «αλλά θα ήθελε να συνεχίσει να εργάζεται και να ζει στη Ρωσία».

Με πληροφορίες από BBC