Κοσμος

Έφηβος πιλότος 17 ετών έκανε μόνος του τον γύρο του κόσμου

Mπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έφηβος 17 ετών ο νεότερος πιλότος που έκανε μόνος του τον γύρο του κόσμου.

Ο Μακ Ράδερφορντ, 17 ετών, έγινε ο νεότερος πιλότος που πέταξε μόνος του σε όλο τον κόσμο, καταρρίπτοντας το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες που κατείχε 18χρονος Τράβις Λάντλοου το 2021. Eπίσης, έγινε ο ο νεότερος άνθρωπος που έκανε τον γύρο της υδρογείου με ελαφρό μηχανοκίνητο αεροπλάνο (Shark).

Ο Ράδερφορντ με καταγωγή από Βρετανία και Βέλγιο απογειώθηκε από τη Σόφια της Βουλγαρίας στις 23 Μαρτίου και πέταξε σε Ιταλία, Ελλάδα, Ασία, Αφρική, ΗΠΑ και δύο ωκεανούς, πριν προσγειωθεί ξανά στη βουλγαρική πρωτεύουσα την Τετάρτη.

Ο Μακ ενθαρρύνθηκε από την αδερφή του Ζάρα, η οποία τον Ιανουάριο έγινε η νεότερη γυναίκα που πέταξε σε όλο τον κόσμο, σε ηλικία 19 ετών. Υπενθυμίζεται ότι η αδελφή του ταξίδεψε με μικρό αεροπλάνο για 155 ημέρες και θα εγγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η νεότερη γυναίκα πιλότος που πέταξε γύρω από τη Γη.

Μιλώντας πριν από το ταξίδι του, είπε ότι οι πτήσεις είναι ένα «όνειρο» που ήταν πάντα μέρος της ζωής του και της αδερφής του που ακολούθησαν τα βήματα της μητέρας και του πατέρα τους, που είναι και οι δύο ταλαντούχοι πιλότοι.

Ο Ράδερφορντ πήρε το δίπλωμα πιλότου το 2020, κάτι που τότε τον έκανε τον νεότερο πιλότο στον κόσμο σε ηλικία 15 ετών.

Ο πατέρας του 17χρονου είπε ότι ήταν εξαιρετικά χαρούμενος και περήφανος για τα επιτεύγματα των παιδιών του. Είπε στους δημοσιογράφους ότι αυτό είναι ενθαρρυντικό για τα παιδιά να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και τους γονείς να τα στηρίξουν στις προσπάθειές τους.

Πηγές: skynews, AP, EΡΤ