Κοσμος

Η Τσέλσι Μάνινγκ, που είχε καταδικαστεί για την εμπλοκή της στο WikiLeaks, έγινε DJ

Της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 35 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
manning

DJ είναι πλέον η Τσέλσι Ελίζαμπεθ Μάνινγκ, η πρώην αναλύτρια πληροφοριών του στρατού, που είχε καταδικαστεί για την εμπλοκή της στο WikiLeaks.

Η Τσέλσι Ελίζαμπεθ Μάνινγκ, η πρώην αναλύτρια πληροφοριών του στρατού, της οποίας η διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων διαβαθμισμένων εγγράφων που περιγράφουν λεπτομερώς τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, της επέφερε ποινή φυλάκισης 35 ετών (που μετατράπηκε μετά από προεδρική μεσολάβηση), είναι πλέον DJ.

Η Μάνινγκ έπαιξε μια ώρα σε ένα πάρτι, με μερικούς παρευρισκομένους να αγνοούν ότι η D.J. που έπαιζε ρεμίξ της Britney Spears είχε περάσει χρόνια από τη ζωή της σε στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας επειδή αποκάλυψε μυστικά των στρατιωτικών εκστρατειών των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

«Υπάρχει ένας μεγάλος πληθυσμός του κόσμου, ή τουλάχιστον αυτής της χώρας, που διαφωνεί με όσα έχει κάνει», δήλωσε ο David Chan, ο οποίος δημιούργησε το Sksksksks. «Αλλά από τη δική μου οπτική γωνία, είναι εθνική ηρωίδα».

Ο Chan - ένας διοργανωτής πάρτι και DJ, περισσότερο γνωστός στους κύκλους της νυχτερινής ζωής της Νέας Υόρκης ως Thelimitdoesnotexist - δήλωσε ότι δεν είχε στόχο να κάνει πολιτική δήλωση προσκαλώντας την Μάνινγκ να παίξει στο Elsewhere. Κατά τη διάρκεια του brainstorming πιθανών καλλιτεχνών για το πάρτι Sksksks, το οποίο απευθύνεται σε queer και trans partygoers, ο Chan έπεσε πάνω σε ένα άρθρο του 2018 που δημοσιεύτηκε στο The Outline, στο οποίο η Μάνινγκ (η οποία είναι τρανσέξουαλ) αποκάλυπτε το υπόβαθρό της στην παραγωγή D.J.ing και ηλεκτρονικής μουσικής.

Για την Μάνινγκ, ήταν ένας μακρύς δρόμος επιστροφής. Αρχικά συνελήφθη το 2010, αφού παρείχε στο WikiLeaks, τη διαδικτυακή οργάνωση πληροφοριών που ίδρυσε ο Τζούλιαν Ασάνζ, διαβαθμισμένο υλικό που περιελάμβανε πλάνα Αμερικανών στρατιωτών να χαχανίζουν αφού πυροβόλησαν θανάσιμα εναντίον πολλών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δύο δημοσιογράφων του Reuters, σε επίθεση με ελικόπτερο στη Βαγδάτη το 2007.

Καταδικάστηκε το 2013 με κατηγορίες, μεταξύ των οποίων έξι κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας, και καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης, η Μάνινγκ πέρασε έξι χρόνια στο Φορτ Λέβενγουορθ, μια ανδρική στρατιωτική φυλακή στο Κάνσας, όπου ο αγώνας της για την εξασφάλιση φροντίδας που να επιβεβαιώνει το φύλο της πίσω από τα κάγκελα επιβάρυνε σημαντικά την ψυχική της υγεία. (Η Μάνινγκ προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της δύο φορές κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της στο Φορτ Λέβενγουορθ).

Το 2017, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετέτρεψε όλους τους υπόλοιπους μήνες της ποινής φυλάκισης της Μάνινγκ εκτός από τέσσερις, μια πράξη επιείκειας που επικρίθηκε έντονα από αρκετούς επιφανείς Ρεπουμπλικάνους εκείνη την εποχή. Φυλακίστηκε ξανά, για 10 μήνες, το 2019, επειδή αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον ενόρκων που ερευνούσαν το WikiLeaks.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ