Κοσμος

Επιβάτες κόλλησαν για ώρες μέσα στο τούνελ «Le Shuttle» στη σήραγγα της Μάγχης (εικόνες)

Τι ακριβώς συνέβη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεκάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στη σήραγγα της Μάγχης, αφού ένα τρένο από το Calais προς το Folkestone φαίνεται να χάλασε.

Πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τους επιβάτες του Eurotunnel Le Shuttle να απομακρύνονται μέσω μιας σήραγγας έκτακτης ανάγκης, αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.

Τελικά μεταφέρθηκαν σε ένα τρένο αντικατάστασης και μεταφέρθηκαν στον τερματικό σταθμό Folkestone στο Κεντ. Η Le Shuttle δήλωσε ότι οι συναγερμοί του τρένου ενεργοποιήθηκαν και αυτό έπρεπε να διερευνηθεί.

"Η σήραγγα εξυπηρέτησης ήταν τρομακτική", δήλωσε η Σάρα Φέλοους, 37 ετών, από το Μπέρμιγχαμ στο πρακτορείο ειδήσεων PA μετά το περιστατικό το βράδυ της Τρίτης.

"Ήταν σαν ταινία καταστροφής. Περπατούσες μέσα στην άβυσσο χωρίς να ξέρεις τι συμβαίνει. Όλοι έπρεπε να μείνουμε κάτω από τη θάλασσα σε αυτή τη μεγάλη ουρά.

"Υπήρχε μια γυναίκα που έκλαιγε στο τούνελ, μια άλλη γυναίκα που έπαθε κρίση πανικού και ταξίδευε μόνη της".

Ένας άλλος επιβάτης, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στο PA: "Αρκετοί άνθρωποι είχαν φρικάρει που βρίσκονταν κάτω στη σήραγγα εξυπηρέτησης, είναι λίγο περίεργο μέρος... Είχαμε κολλήσει εκεί κάτω για τουλάχιστον πέντε ώρες".

Η εταιρεία Le Shuttle, η οποία μεταφέρει οχήματα μέσω της σήραγγας, ανέφερε αρχικά στο Twitter ότι ένα τρένο είχε χαλάσει, αλλά αργότερα πρόσθεσε στο BBC ότι στην πραγματικότητα δεν είχε χαλάσει τρένο, αλλά οι συναγερμοί που χτύπησαν σήμαιναν ότι χρειάζονταν έρευνες.

Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν "σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλείας και ως μέτρο πρόληψης", ανέφερε η Le Shuttle. Ένας επιβάτης επικοινώνησε με το BBC πριν από τις 17:45 λέγοντας ότι βρισκόταν στο τρένο που είχε σταματήσει. Ο επιβάτης παραπονέθηκε για κακή επικοινωνία, με το σύστημα του μεγάφωνου να μην λειτουργεί σωστά.

Ένας άλλος ταξιδιώτης έγραψε στο Twitter ότι οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους στο τρένο και τους συνόδευαν έξω με τα πόδια. Ο εκπρόσωπος της Le Shuttle δήλωσε αργότερα ότι η κίνηση των επιβατών ήταν μικρή στην πλευρά του Folkestone.

Όμως, οι πελάτες που ταξίδευαν από το Calais συμβουλεύτηκαν να μην ταξιδέψουν στον τερματικό σταθμό το βράδυ της Τρίτης.

"Λόγω της προγενέστερης βλάβης του τρένου, σας συμβουλεύουμε να μην ταξιδέψετε στον τερματικό σταθμό απόψε", πρόσθεσε η Le Shuttle. "Παρακαλούμε να φτάσετε αύριο μετά τις 6 το πρωί". Η υπηρεσία μεταφέρει τους επιβάτες και τα οχήματά τους μεταξύ Folkestone και Calais. Με μήκος 37,9 χιλιομέτρων, διαθέτει το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τμήμα από κάθε άλλη σήραγγα στον κόσμο.